Crapul, somnul, stiuca si salaul, capturati in Delta numai in regim No kill

Crapul, somnul, stiuca si salaul, capturati in Delta numai in regim No kill


Pescarii sportivi care vor veni anul viitor in Delta Dunarii vor putea captura doar in regim No kill patru specii de pesti, potrivit propunerii inaintate de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) autoritatilor nationale.

crap dunarePescarii sportivi care vor veni anul viitor in Delta Dunarii vor putea captura doar in regim No kill patru specii de pesti, potrivit propunerii inaintate de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) autoritatilor nationale.


Cele patru specii de pesti rapitori sunt crapul, somnul, salaul si stiuca si se vor putea pescui doar cu naluci artificiale.

Nu mai ai voie sa opresti niciun exemplar din cele patru specii. Aceasta noua parte de lege referitoare la pescuitul sportiv nu se aplica si la nivelul pescuitului familial, acolo unde se foloseste o lanseta, a declarat Malin-Matei Musetescu, guvernatorul ARBDD.

O alta propunere adoptata in urma dezbaterilor cu asociatiile depescarile va permite pescarilor sportivi sa captureze in acelasi regim exemplarele de stiuca atunci cand se incheie prohibitia la aceasta specie, dar este prohibitie generala a pescuitului. Prelungim astfel cu doua luni sezonul turistic care incepea din iunie. Anul viitor, ar putea sa inceapa mai repede, atunci cand se termina prohibitia la stiuca, a precizat guvernatorul Rezervatiei.

In timpul discutiilor purtate pe tema ordinului de prohibitie a pescuitului pentru anul viitor, conducerea ARBDD si asociatiile depescariau stabilit noi zone de crutare a speciilor de pesti si s-a analizat situatia pescuitului cu navodul in Gorgova si Somova. Credem ca ar fi timpul sa renuntam macar pentru o perioada la aceasta unealta. Deocamdata, pescuitul cu navodul va fi permis, dar strict monitorizat in cele doua locuri, a mai spus guvernatorul Musetescu.

Potrivit sursei, ARBDD a inaintat Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura propunerile pentru modificarea ordinului de prohibitie a pescuitului. Acest act normativ este analizat in fiecare an depescari, cercetatori si autoritati, pe baza observatiilor primite din partea acestora, fiind aprobat la inceputul fiecarui an.


Poti fi interesat si de