Complexul Razim-Sinoe, repopulat cu icre embrionate

Complexul Razim-Sinoe, repopulat cu icre embrionate


Complexul lagunar Razim-Sinoe a fost repopulat, pentru al patrulea an consecutiv, cu icre de salau embrionate, se arata intr-un comunicat remis de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) Tulcea.

icre deltaComplexul lagunar Razim-Sinoe a fost repopulat, pentru al patrulea an consecutiv, cu icre de salau embrionate, se arata intr-un comunicat remis de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) Tulcea.
Actiunea, finantata de ARBDD din veniturile proprii, a fost sprijinita de asociatiile de pescari din Delta, care au pus la dispozitia autoritatilor, incepand din luna octombrie a anului trecut, 280 de reproducatori din specia salau.

Campania de repopulare din acest an a inceput pe data de 30 martie, iar in apele complexului lagunar din Delta au fost deversate, la fel ca in anii trecuti, peste 1.000 de cuiburi embrionate de salau.

Un cuib de icre embrionate contine 30.000 de icre din care rezulta, in cel de-al treilea an de crestere, pana la 100 pesti de consum cu o greutate de circa 1,5 kilograme pe exemplar.

Complexul lagunar Razim-Sinoie este cel mai mare rezervor natural de specii de pesti de apa dulce al tarii noastre, cu un deosebit potential de hrana naturala pentru salau - una dintre speciile cu cea mai insemnata valoare comerciala. Specie nemigratoare care traieste in apele dulci statatoare sau lin curgatoare suportand apele salmastre (pana la 13-15 % salinitate), salaul prefera apele curate, cu hrana abundenta si care prezinta zone cu nisip, se arata in comunicatul ARBDD.

Salaul este una din speciile cele mai importante pentru pescuitul comercial din Delta Dunarii, productiile realizate la aceasta specie, potrivit unei lucrari semnate de cercetatorul INCDD Vasile Otel, scazand de la 877 de tone, in anul 1962, la 64 de tone, in anul 2003.


Poti fi interesat si de