China reia importurile de carne de vita din SUA

China reia importurile de carne de vita din SUA


Carnea de vita din SUA poate fi din nou importata pe piata chineza, o decizie care ofera fermierilor americani accesul la o piata importanta dupa 14 ani de embargou, transmite AFP.

carne vita chinaCarnea de vita din SUA poate fi din nou importata pe piata chineza, o decizie care ofera fermierilor americani accesul la o piata importanta dupa 14 ani de embargou, transmite AFP.


Incepand de marti, livrarile venite din SUA au autorizatia de a intra pe teritoriul chinez, a anuntat intr-un comunicat Administratia pentru controlul calitatii, inspectiei si carantinei din China.

Ridicarea embargoului a fost anuntata inca de luna trecuta si a fost prezentata drept primul rezultat concret al discutiilor intre presedintele american Donald Trump si omologul chinez Xi Jinping, care avut loc la intalnirea lor din luna aprilie.

In plus, acordul dintre primele doua economii ale lumii ofera de asemenea un acces mai bun pe piata chineza pentru gazele naturale si serviciile financiare americane. In schimb, Washingtonul a promis ca va elimina barierele care stau in calea importurilor decarnede pui din China.

Beijingul a introdus un embargou pentru importurile decarnede vita din SUA dupa descoperirea unui prim caz de boala vacii nebune (encefalopatie spongiforma bovina, ESB) in 2003.

Pentru a garanta calitatea si sigurantacarniide vita importate, China a impus mai multe cerinte: carnea trebuie sa provina de la vitele mai tinere de 30 de luni, trasabilitatea produsului trebuie sa ajunga pana la ferma in care animalele s-au nascut si de asemenea animalele trebuie sa fie crescute si sacrificate in SUA, sau nascute in Mexic si Canada si sacrificate in SUA.

Consumul decarnede vita este in crestere in China ca urmare a cresterii clasei mijlocii iar carnea de vita importata din Australia si Brazilia cunoaste un mare succes. Cu toate acestea, carnea de porc reprezinta in continuare peste 60% din carnea consumata in cea mai populata tara din lume.


Poti fi interesat si de