Caroli Foods a fost preluat de un grup mexican

Caroli Foods a fost preluat de un grup mexican


Pachetul majoritar de actiuni al producatorului de mezeluri Caroli Foods a fost vandut unui grup mexican.

caroli foods2Pachetul majoritar de actiuni al producatorului de mezeluri Caroli Foods a fost vandut unui grup mexican.


Caroli Foods Group, companie care activeaza in industria produselor din carne ambalate, a fost preluata de Sigma Alimentos, dupa ce compania mexicana a cumparat 51% din actiunile Caroli, adaugandu-le la pachetul de 49% pe care il detinea deja prin Campofrio Food Group, se arata intr-un comunicat.

Tranzactia curenta nu implica schimbari majore in ceea ce priveste managementul, Khaled El Solh ramanand in continuare director general al Caroli Foods Group, alaturi de echipa sa de conducere, se arata in comunicatul transmis vineri.

Cu ajutorul know-how-ul grupului Sigma in ceea ce priveste categoriile de produse si extinderea in alte zone geografice, am identificat, impreuna, oportunitati de crestere a business-ului Caroli in categorii si piete noi, a declarat Talal El Solh, unul dintre actionarii principali ai Caroli Foods si Supervisory Board Chairman.

Aceasta achizitie ne permite sa ne ducem mai departe strategia de dezvoltare in regiunea extrem de atractiva a Europei de Est, a declarat Mario Pez, director general al Sigma.

Caroli Foods Group si Campofrio s-au asociat in 2010, Campofrio detinand o cota de 49% din Caroli. In 2014, prin expansiunea companiei Sigma in Europa si achizitionarea companiei Campofrio, Sigma a devenit, de asemenea, un actionar minoritar in compania romaneasca.

Compania Campofrio Food Group (acum complet detinuta de Sigma) detine 25 de fabrici pe tot continentul, cu aproape 7.000 de angajati, iar cota europeana a veniturilor sale este de peste 1,9 miliarde de euro.

Sigma este o companie multinationala, care activeaza in industria alimentara refrigerata, specializata pe productia, comercializarea si distributia de produse alimentare, inclusiv carne preparata si conservata, branza, iaurt si alte alimente refrigerate si congelate. Sigma are 69 de fabrici si opereaza in 18 tari din Mexic, Europa, Statele Unite si America Latina. Compania are peste 44.000 de angajati si venituri de 5,7 miliarde de dolari.

Caroli a fost infiintata la Bucuresti, in 1994, si are mai multe marci, precum Caroli, Campofrio, Sissi, Maestro si Primo. Grupul Caroli are peste 1.200 de angajati, o fabrica in Pitesti, o retea de distributie si vanzari nete de peste 100 de milioane de euro in 2016 si un venit net de 88 de milioane de euro.

Caroli Foods a ajuns la o cota de piata valorica de 17%, conform raportului Nielsen pe ianuarie-iulie 2017.


Poti fi interesat si de