Carnea si preparatele din carne s-au scumpit in august

Carnea si preparatele din carne s-au scumpit in august


Carnea de porc, cea de pasare, dar si preparatele din carne s-au scumpit in luna august, potrivit datelor prezentate de Institutul National de Statistica (INS).

mezeluri carne masa2Carnea de porc, cea de pasare, dar si preparatele din carne s-au scumpit in luna august, potrivit datelor prezentate de Institutul National de Statistica (INS).


Cartofii, alte legume si conserve de legume, dar si fructele proaspete s-au ieftinit cel mai mult in august comparativ cu luna precedenta, reiese din datele INS.

Astfel, cartofii s-au ieftinit cu 9,71%, legumele si conservele de legume cu 11,62%, iar fructele proaspete cu 9,24%. De asemenea, au mai fost consemnate scaderi la produsele de franzelarie, malai si ulei comestibil de 0,08%, la conserve si alte produse din peste de 0,06%, la tuica, rachiuri si alte bauturi de 0,03%, la sapun de rufe de 0,13% sau la abonamentul radio-tv de 0,03%.

Pe de alta parte, au fost consemnate cresteri semnificative la oua, de 1,73%, unt - 1,33% si fasole boabe, de 1,2%. Alte aprecieri ale preturilor au mai fost remarcate la carnea de porc, cu 0,35%, la cea de pasare cu 0,3%, preparate din carne - 0,35%, lapte de vaca - 0,28%, branza - 0,27% sau miere de albine, cu 0,28%.

Pe grupe, s-a consemnat o crestere de 0,2% la servicii, de 0,14% la marfuri nealimentare si o scadere de 0,86% la marfuri alimentare.

Rata anuala a inflatiei a fost de 1,2% in august, in scadere cu 0,22 puncte procentuale comparativ cu nivelul de la finalul lunii precedente, se arata intr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica.

In iulie, rata anuala a inflatiei a fost de 1,4%, in crestere comparativ cu 0,85% in luna anterioara.


Poti fi interesat si de