Carmistin, locul 2 in topul crescatorilor de bovine

Carmistin, locul 2 in topul crescatorilor de bovine


Afacerile Carmistin pe partea de bovine au mers bine anul trecut, compania raportand un profit de peste 5 ori mai mare in 2016 decat in anul anterior. Astfel, profitul obtinut a fost de aproape 4,1 milioane de lei, comparativ cu circa 800.000 de lei cat au insumat veniturile nete din 2015.

carmistin bovineAfacerile Carmistin pe partea de bovine au mers bine anul trecut, compania raportand un profit de peste 5 ori mai mare in 2016 decat in anul anterior. Astfel, profitul obtinut a fost de aproape 4,1 milioane de lei, comparativ cu circa 800.000 de lei cat au insumat veniturile nete din 2015.


Compania ocupa cea de-a treia pozitie si in topul crescatorilor de porcine, dupa Smithfield si Premium Porc. Carmistin a reusit o crestere importanta a cifrei de afaceri la acest capitol. Astfel, in 2016 a anuntat o cifra de afaceri de peste 121 de milioane de lei, cu 37 de milioane mai mare decat in anul precedent. Profitul a urcat Carmistin pe locul 4 in topul celor mai bine cotate grupuri de companii.

Cea mai recenta tranzactie realizata de compania agricola Carmistin este preluarea companiei Avi Instant din Targu Jiu, aflata in faliment, printr-o tranzactie de 20 de milioane de lei (4,4 milioane de euro). Aproximativ 20 de milioane de euro urmeaza sa fie investite pentru reamenajarea si retehnologizarea fermelor preluate.

Detalii despre evolutia companiilor care activeaza pe piata locala a carnii puteti citi in Anuarul INDUSTRIA CARNII.RO.


Poti fi interesat si de