BASF si Agentia Spatiala Europeana vor dezvolta servicii digitale pentru fermieri

BASF si Agentia Spatiala Europeana vor dezvolta servicii digitale pentru fermieri


BASF si Agentia Spatiala Europeana (ESA) au semnat un acord de colaborare pentru a evalua modul in care informatiile si imaginile preluate de pe sateliti pot fi folosite in scopul dezvoltarii agriculturii, potrivit unui comunicat al companiei remis AGERPRES.

basfBASF si Agentia Spatiala Europeana (ESA) au semnat un acord de colaborare pentru a evalua modul in care informatiile si imaginile preluate de pe sateliti pot fi folosite in scopul dezvoltarii agriculturii, potrivit unui comunicat al companiei remis AGERPRES.

Colaborarea dintre BASF si ESA le va permite fermierilor sa-si planifice mai eficient activitatile zilnice. Satelitii sunt o sursa de informatii foarte importanta pentru operatiunile digitale de management al culturilor agricole. Ei furnizeaza date relevante pentru o varietate de decizii care trebuie luate in agricultura, inclusiv stabilirea datelor optime pentru semanat si recoltat. Ambii parteneri ai acestui program isi propun sa proiecteze, testeze si sa dezvolte servicii digitale inovatoare care sa raspunda nevoilor fermierilor.

Ne dorim sa adaugam valoare serviciilor noastre prin intermediul unor inovatii care sa se adreseze nevoile fermierilor, in continua schimbare, atat in ceea ce priveste mediul inconjurator, cat si aspectele economice, a explicat dr. Rainer Preuss, vicepresedinte, Global Strategy&Portfolio Management, BASF Crop Protection.

Potrivit acestuia, initiativele de acest gen au o contributie importanta la abordarea noastra generala fata de inovatie.

Impreuna cu BASF si cu fermierii, vom oferi informatii in timp real, provenite de la sateliti, pentru a optimiza modul in care se utilizeaza fertilizatorii si pentru a reduce consumul de apa folosita in sistemele de irigatii, a declarat Josef Aschbacher, director al Programelor de Observare a Pamantului in cadrul Agentiei Spatiale Europene.

In cadrul acestei colaborari, BASF participa atat cu experti, cat si cu informatii din domeniile de specializare ale companiei, cum ar fi expertiza agricola, informatii de pe teren si feedback de la fermieri. Agentia Spatiala Europeana sustine proiectul prin informatiile si imaginile de satelit pe care le pune la dispozitie.

Cu vanzari de peste 5,8 miliarde euro in 2015, Divizia de Protectie a Plantelor a BASF ofera solutii inovatoare pentru agricultura, terenuri si plante ornamentale, control al daunatorilor si sanatate publica.

Portofoliul BASF este organizat in cinci segmente: Substante chimice, Produse performante, Materiale&solutii functionale, Solutii agricole si Petrol si gaze.

BASF a generat vanzari de peste 70 de miliarde de euro in anul 2015. Actiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) si Zurich (BAS).


Poti fi interesat si de