APIA elibereaza adeverinte pentru crescatorii de pasari

APIA elibereaza adeverinte pentru crescatorii de pasari


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 14T (fosta Masura 215) Plati privind bunastarea animalelor pachet b) pasari Campania 2017.

apia adevAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 14T (fosta Masura 215) Plati privind bunastarea animalelor pachet b) pasari Campania 2017.
Adeverintele sunt necesare celor care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la bancile care au incheiat conventii cu APIA pentru anul de cerere 2017.

Astfel, potrivit conventiilor si actelor aditionale incheiate, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA va elibera o a doua adeverinta care confirma faptul ca solicitantul a depus in perioada 03 - 31.01.2017, aferenta anului de angajament 2017, cererea de plata si a primit suma reprezentand 50% din valoarea sumei solicitate in cererea de plata.

Totodata, prin aceasta a doua adeverinta se confirma suma reprezentand 25% din valoarea sumei solicitate in cererea de plata aferenta anului de angajament 01.01. - 31.12.2017.

In cazul neeliberarii niciuneia din adeverintele precizate, se poate elibera, la cererea solicitantilor, o adeverinta prin care se confirma faptul ca solicitantul a depus cerere de plata si reprezinta 75% din valoarea sumei solicitate in cererea de plata aferenta anului de angajament 2017.

Valoarea creditului va fi de pana la 90% din suma inscrisa in adeverinta cuvenita beneficiarului pentru Platile privind bunastarea animalelor, Campania 2017.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditului pentru intreprinderi Mici si Mijlocii IFN SA (FNGCIMM) garanteaza maxim 80% din valoarea fiecarui credit acordat de banci fermierilor.


Poti fi interesat si de