Vrancart obtine o finantare de 21 milioane de euro de la ING Bank, pentru investitii in sustenabilitate

Vrancart obtine o finantare de 21 milioane de euro de la ING Bank, pentru investitii in sustenabilitate


ING Bank Romania sprijina cu facilitati de credit in valoare de 21,4 milioane de euro dezvoltarea companiei Vrancart, unul dintre cei mai mari producatori de carton ondulat, hartie igienico-sanitara si ambalaje de carton pe piata din Romania.

Finantarile cuprind atat facilitati pentru capital de lucru, cat si credite de investitii.

 

In contextul cresterii industriei ambalajelor, compania Vrancart isi propune sa isi consolideze pozitia pe piata si sa investeasca in achizitia de echipamente de inalta tehnologie, precum si in dezvoltarea capacitatilor de reciclare, de productie si logistice. Acestea vor avea la baza cele mai noi solutii de eficienta energetica si vor permite o mai buna recuperare si utilizare a resurselor regenerabile in procesele de productie.

 

"ING a fost mereu un partener pentru dezvoltarea companiei Vrancart, aratand un sprijin puternic, inca de la inceputul parteneriatului din 2014. De-a lungul celor 9 ani, am finantat si refinantat diferite proiecte de investitii pentru a incuraja planurile de crestere ale afacerii. Ne bucuram sa fim alaturi de acestia, prin facilitati de credit de peste 21 milioane de euro, pentru proiectele lor destinate economiei circulare. Sustenabilitatea este unul dintre pilonii principiali ai strategiei ING. Ne concentram pe dezvoltarea practicilor sustenabile in randul IMM-urilor romanesti si impartasim exemple de buna practica ale antreprenorilor din comunitatea ING. Suntem mandri de progresul pe care il facem, impreuna cu clientii nostri, in tranzitia catre un viitor mai verde", a declarat Alexandrina Baluta, manager Strategie Companii Medii, in divizia Business Banking, in cadrul ING Bank Romania.

 

Vrancart este singurul producator de hartii igienico-sanitare din Romania ce au la baza deseurile de hartie recuperate si procesate in propria fabrica de la Adjud, care apoi sunt convertite in produse de larg consum prin intermediul facilitatilor subsidiarei Rom Paper de la Brasov si Adjud.

 

In prezent, compania recicleaza peste 40% din totalul de maculatura colectat la nivel national, ceea ce inseamna aproximativ 300 tone de deseuri de hartie si carton reciclate zilnic. In anul 2022, prin reteaua centrelor de colectare Vrancart s-au strans peste 150.000 de tone de deseuri nepericuloase, reciclate in instalatiile proprii sau la parteneri.

 

"Noile finantari de la ING vizeaza toate cele 3 divizii ale companiei, respectiv Waste Management, Paper si Packaging. Procesul investitional urmeaza sa se deruleze in urmatorii 2 ani, astfel incat Vrancart isi va consolida pozita de campion al economiei circulare din Romania. Dupa inaugurarea in luna august a primului parc fotovoltaic de 1 MW, grupul Vrancart are in derulare alte proiecte de productie a energiei electrice si termice din surse regenerabile, ce urmeaza a fi finalizate pe parcursul anului viitor: un nou parc fotovoltaic de 20 MW si o statie de cogenerare de inalta eficienta energetica, care vor asigura impreuna mai bine de 50% din nevoile interne de consum. De asemenea, avem in dezvoltare facilitati de reciclare a deseurilor de plastic, lemn, dar si a hartiei si reziduurilor aferente de calitate inferioara care se vor transforma in materii prime sau produse finite pentru diversele nevoi de productie si ambalare ale pietei din Romania si regiune", a precizat Dragos Holban, CFO in cadrul grupului Vrancart.

 

Grupul Vrancart a realizat, in primul semestru al anului, un profit net de 10 milioane lei si venituri totale de 285 milioane lei. Din anul 2005, compania Vrancart este listata la Bursa de Valori Bucuresti. Grupul Vrancart, cu o vechime de 46 de ani pe piata din Romania, este format din 4 companii: Vrancart S.A., Rom Paper, Vrancart Recycling si Ecorep Group.



Poti fi interesat si de