Vesti excelente! Integra a iesit din insolventa

Vesti excelente! Integra a iesit din insolventa


Procesatorul de carne Integra SRL a ieșit din insolventa, la 22 noiembrie 2018, dupa 1 an de munca asidua a noii echipe manageriale care a indeplinit Planul de Reorganizare și toate obligatiile asumate catre creditori, banci și parteneri.

Procedura de insolventa a durat din ianuarie 2015 pana in noiembrie 2018 și a fost inchisa cu succes ca urmare a colaborarii eficiente a tuturor profesioniștilor implicati.

 

Integra SRL este una dintre putinele societati care au reusit sa supravetuiasca in conditii de criza, respectiv sa iasa din insolventa si sa reintre in circuitul economic normal. Conform statisticilor, procentul de iesire din insolventa in economia romaneasca este de sub 5%. Oportunitatea iesirii din insolventa a aparut in urma infuziei de lichiditati (“fresh money”) de catre noii asociati, care au sesizat potentialul de business al companiei.

 

Integra SRL are peste 160 de angajati iar din momentul pronuntarii hotararii de iesire din insolventa compania iși continua activitatea in regim economic normal. De la inceputul anului 2018, Integra SRL a fost preluata in totalitate de catre Grupul de firme NIC BAC PROD SRL din Bacau, schimbandu-se totodata si echipa Manageriala, care este alcatuita din Dan Florin Berbece, director general si Cosmin Popa, director executiv si juristul grupului de firme.

 

Anul 2018 prezinta un trend pozitiv, cu o creștere a vanzarilor de pana la 50%, in conditiile in care anterior a fost imposibila realizarea de noi investitii, toate resursele financiare ale grupului fiind dirijate catre indeplinirea Planului de Reorganizare si iesirea din insolventa a companiei (fluxurile financiare necesare indeplinirii acestui obiectiv depasind suma de 5 milioane de euro). Cifrele financiare confirma creșterea prognozata inca de la inceputul acestui an, potrivit informatiilor transmise de Cosmin Popa, directorul executiv al companiei.

 

„Doresc sa multumesc in numele companiei pe care o reprezint, dar și personal, echipei Integra, consumatorilor și partenerilor, furnizorilor, creditorilor și administratorului judiciar Evrika Insolvency IPURL pentru sprijinul acordat și atitudinea pozitiva manifestata pe intreaga durata a acestei dificile perioade de reorganizare", a declarat Dan Berbece, directorul general Integra SRL.

 

Unul dintre parteneriatele de succes ale Integra este desfașurat cu Tudor, Andrei & Asociatii SPARL, casa de avocatura afiliata BDO Romania. In acest sens, suportul juridic de specialitate a fost oferit de catre avocatii Roxana Tudor si Mihai Bosa, care au consiliat și reprezentat administratorul special al Integra in situatiile juridice intampinate in decursul procedurii. Suportul juridic a integrat aspecte curente diverse care au condus Integra la ieșirea din insolventa, incepand cu strategia de accesare de finantari, continuand cu reprezentarea in fata judecatorului in dosarul de insolventa și in dosarele asociate etc.

 

De asemenea, incepand cu luna ianuarie a anului 2019, odata cu posibilitatea de suplimentare a finantarii, compania va incepe implementarea de noi proiecte și colaborari, putand introduce noi produse in portofoliu conform cercetarilor facute din punctul de vedere al obiceiurilor de consum. Toate aceste schimbari benefice reprezinta premise ale dezvoltarii accentuate a businessului Integra SRL, cel putin pana in anul 2020.

 

 Poti fi interesat si de