Vesti bune! S-au redeschis doua mari complexe de crestere a porcilor

Vesti bune! S-au redeschis doua mari complexe de crestere a porcilor


Doua complexe de crestere a porcilor din localitatea ialomiteana Cazanesti, cu peste 80.000 de capete, si-au reluat activitatea si efectueaza primele livrari catre beneficiari, fiind scoase din zona de protectie, masura ce fusese luata pentru prevenirea pestei porcine, au anuntat reprezentantii Prefecturii Ialomita.

"De cateva zile, cele doua complexe de la Cazanesti, cele mai mari din judetul Ialomita, cu circa 80.000 de capete, au inceput livrarile, am adoptat masuri stricte pentru combaterea pestei porcine africane si am reusit ca dupa 40 de zile sa scoatem cele doua complexe din zona de protectie si, totodata, sa prevenim producerea altor focare in preajma acestora", a declarat prefectul judetului Ialomita, Gigi Petre.

 

Potrivit acestuia, meritul reluarii activitatii celor doua complexe care nu au avut cazuri de pesta porcina africana, ci s-au aflat doar in zona de supraveghere, este, pe de o parte, al crescatorilor de porcine care au luat masuri de biosecuritate corespunzatoare, si, pe de alta parte, al autoritatilor judetene care au reusit sa tina departe focarele de pesta porcina africana.

 

Prefectul Gigi Petre sustine ca "s-ar impune luarea unor masuri legislative cum ar fi micsorarea zonei de supraveghere pentru marile complexe, dar si limitarea numarului de porci crescuti in gospodaria taraneasca la doua-trei exemplare".

 

In judetul Ialomita sunt 125 de focare de pesta porcina in circa 20 de localitati, in ultimele zece zile neaparand noi cazuri.Poti fi interesat si de