Ungaria: PPA detectata la mistreti nu reprezinta un risc pentru porci

Ungaria: PPA detectata la mistreti nu reprezinta un risc pentru porci


Reglementarile stricte din Ungaria privind siguranta alimentara si starea de sanatate a animalelor previn extinderea la produsele din carne de porc a virusului pestei porcine africane (ASF) detectat la mistreti, a dat asigurari Camera agricola maghiara, transmite MTI.

Declaratia vine dupa ce Serbia, Japonia, Taiwan, Singapore si Coreea de Sud au interzis temporar importurile de porci si produse pe baza de carne de porc din Ungaria, dupa ce joia viitoare s-a descoperit in judetul Heves din nordul tarii virusul pestei porcine africane la un mistret salbatic.

 

Fermele de porci si unitatile de procesare a carnii din Ungaria sunt sub supervizarea Autoritatii Sanitar Veterinare si indeplinesc reglementarile UE. Cazurile suspecte de mistreti sau porci bolnavi sau chiar morti vor fi imediat raportate deoarece tinerea sub control a virusului este o prioritate pentru economia Ungariei, a precizat Camera agricola maghiara, care colaboreaza cu organizatiile partenere pentru a minimaliza pagubele.Poti fi interesat si de