Un mare retailer concediaza 15.000 de angajati

Un mare retailer concediaza 15.000 de angajati


Tesco, unul dintre cei mai mari retaileri globali, ia in calcul sa concedieze 15.000 de angajati de la supermarketurile pe care le detine in Marea Britanie, informeaza duminica mai multe publicatii din Anglia, care citeaza un raport.

Concedieriile ar putea fi provocate de o alta decizie aparent surprinzatoare a englezilor: desfiintarea raioanelor de peste, carne proaspata si delicatese, precum si micsorarea celor de brutarie. Planul este ca toate aceste raioane sa fi inlocuite cu masini de vending, iar masura vizeaza 732 de magazine.

 

Prin adoptarea acestor masuri, Tesco si-ar reduce o parte din cheltuieli, tinta fiind, ca alaturi de alte masuri, sa taie din costuri 1,5 miliarde de lire sterline (1,74 miliarde de euro), astfel incât sa reintre pe profit, dupa aproape cinci ani. Pentru a-si atinge tinta, planul include concedierea unora dintre managerii de magazine.

 

Anul trecut, retailerul englez a concediat 1.700 de angajati, majoritatea fiind din middle management, si a inchis un call center din Cardiff (Scotia), unde lucrau 1.100 de persoane.

 

Tesco este cel mai mare angajator din sectorul privat din Anglia, având 300.000 de angajati, in peste 3.400 de magazine.Poti fi interesat si de