Un fost asistent veterinar, care ar fi incercat sa salveze porci bolnavi, este cercetat penal

Un fost asistent veterinar, care ar fi incercat sa salveze porci bolnavi, este cercetat penal


Un fost asistent medical veterinar din Dambovita este cercetat penal dupa ce a dat medicamente si a operat porci din focarul de gripa porcina africana confirmat in comuna Lucieni, acesta fiind acuzat de exercitarea fara drept a unei profesii sau activitati.

Reprezentantii Politiei Dambovita au declarat ca au facut verificari dupa ce oamenii legii au fost sesizati ca la domiciliul unui barbat din comuna Lucieni a fost confirmat un caz de gripa porcina africana, in gospodarie fiind mai multi porci.

 

Din cercetari a reiesit faptul ca pe 1 septembrie, animalele prezentau semne de boala, motiv pentru care proprietarul a apelat la un fost asistent medical veterinar care le-a administrat medicamentatie animalelor si ar fi operat doua dintre acestea.

 

“In perioada 5-15 septembrie, animalele au murit. Totodata, din cercetarile efectuate, politistii au stabilit ca fostul asistent medical veterinar nu mai avea dreptul de a profesa, nefiind angajatul niciunui cabinet medical veterinar”, arata Politia Dambovita.

 

In cauza, politistii continua cercetarile pentru a stabili imprejurarile in care s-a extins pesta porcina, iar pe numele fostului asistent medical veterinar a fost intocmit un dosar penal pentru exercitarea fara drept a unei profesii sau activitati.

 

Directorul DSVSA Dambovita, Sandu Tolea, a declarat, potrivit Mediafax, ca autoritatile au fost alertate de un barbat din localitatea Lucieni, care a anuntat ca doi porci din gospodaria sa au murit.

 

"S-a confirmat intr-o curte, intr-o gospodarie in localitatea Lucieni. S-a confirmat pesta porcina africana, cu buletin de analiza pozitiv, dupa ce au fost luate probe”, a spus directorul DSVSA Dambovita.Poti fi interesat si de