Un ambalaj din carton a primit premiul WPO pentru cel mai bun produs

Un ambalaj din carton a primit premiul WPO pentru cel mai bun produs


Organizatia Mondiala pentru Ambalaje WPO a ales cel mai bun ambalaj din 2019. Caserola din carton produsa de Jospak Oy, un start-up din Finlanda, a castigat premiul WorldStar in categoria Food Packaging.

In plus, a castigat si Sustainability Award, premiul special pentru sustenabilitate.

 

Solutia de ambalare a produselor alimentare dezvoltata de Jospak foloseste pana la 85% mai putin plastic decat ambalajele traditionale. Filmul din plastic care acopera caserola este usor de indepartat. Ambele material, atat cartonul, cat si filmul din plastic, sunt usor de reciclat separat. In plus, ambalajul ofera si o suprafata imprimabila generoasa.

 

"Castigarea concursului WorldStar este o mare onoare pentru noi si o dovada in plus a durabilitatii ambalajului nostru. Succesul avut la acest mare concurs ne va ajuta sa popularizam solutia de ambalare pe piata internationala. Reducerea plasticului si supraambalarea reprezinta una dintre marile provocari de mediu pe care vrem sa le indeplinim cu acest produs", spune Tarja Heikkilä, directorul Jospak.

 

WorldStar este un concurs anual organizat de WPO care premiaza cele mai inovative ambalaje din lume.Poti fi interesat si de