Uber va lansa serviciul de livrare de mancare UberEats si in Romania

Uber va lansa serviciul de livrare de mancare UberEats si in Romania


Serviciul de rezervari de automobile cu sofer Uber a decis sa isi majoreze investitiile in serviciile de livrare de mancare si in acest sens intentioneaza sa lanseze aplicatia de livrare de mancare UberEats in 100 de noi orase din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, dupa ce a generat profit intr-un sfert din locatiile in care opereaza deja, informeaza Financial Times.

Uber a lansat serviciul UberEats in peste 200 de orase. In acest an, intentioneaza sa lanseze serviciul in Irlanda, Egipt, Kenya, Romania si Cehia, pe langa peste 40 de noi orase din Marea Britanie si 35 de noi orase in Franta. Obiectivul companiei este sa controleze o cota mai mare din piata de 28 de miliarde de dolari a serviciilor de livrare de mancare din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

 

Directorul de logistica de la UberrEats, Jason Droege, a refuzat sa precizeze cat de mult va investi compania pentru a extinde serviciul dar a subliniat ca UberEats a "avut un succes peste asteptari". In aceste conditii, UberEats va juca un rol central in expansiunea Uber dincolo de serviciile de transport inaintea ofertei publice initiale asteptate pentru anul urmator. Jason Droege a dezvaluit ca serviciul de livrare de mancare a fost pe plus in 45 dintre cele 200 de orase in care opera anul trecut si a fost responsabil pentru 10% din veniturile companiei, sau 1,1 miliarde dolari in trimestrul patru.

 

"Romania este una dintre cele mai importante tari din UE pentru Uber, tocmai de aceea ne dorim sa aducem noi servicii utilizatorilor nostri de aici. Ne bucuram ca, imediat dupa lansarea UberGREEN, serviciul nostru 100% electric, putem confirma si venirea Uber Eats in Romania in urmatoarele doua luni. Am primit deja numeroase cereri de la restaurante locale care doresc ca, prin Uber Eats, mancarea lor sa fie disponibila cat mai multor persoane. Incurajam proprietarii de restaurante care vor sa afle mai multe detalii despre acest serviciu sa ia legatura cu noi", a declarat Nicoleta Schroeder, General Manager al Uber Romania.

 

Statisticile arata ca, in Romania, segmentul de livrare de mancare va ajunge in 2018 la 196 milioane de dolari, din care segmentul de comenzi online este estimat la 192 milioane de dolari. Rata de crestere este estimata la 23,3% pe an, care va rezulta intr-o piata de 452 milioane de dolari pana in 2022.

 

In 2017, pierderile realizate de serviciul de rezervari de automobile Uber Technologies au crescut pana la 4,5 miliarde dolari, de la 2,8 miliarde dolari in 2016, la o cifra de afaceri de 7,4 miliarde dolari. Cu toate acestea, Uber sustine ca in ultimele trei luni ale anului trecut a reusit sa isi reduca pierderile pana la 1,1 miliarde dolari, de la 1,46 miliarde dolari in trimestrul al treilea, la o cifra de afaceri trimestriala de 2,2 miliarde dolari.

 

Compania Uber a fost fondata in 2009 in Statele Unite ale Americii. Uber activeaza pe piata din Romania din februarie 2015, in Bucuresti, si s-a extins in 2016 in orasele Cluj, Brasov si Timisoara.Poti fi interesat si de