Transavia primeste certificarea Global G.A.P. pentru produsele sale

Transavia primeste certificarea Global G.A.P. pentru produsele sale


Premiera in industria carnii din Romania. Fermele Transavia implementeaza standardul Global G.A.P. de bune practici si sustenabilitate in agricultura, se anunta intr-un comunicat de presa.

Fermele Transavia au primit o noua certificare exclusivista care atesta calitatea produselor din carne de pui printr-o productie durabila si sigura. In cadrul companiei, siguranta alimentara presupune aplicarea celor mai noi cerinte ale standardelor internationale de calitate si siguranta. In acest sens, Transavia a implementat cele mai inalte standarde de calitate in domeniul alimentar.

 

Pentru consumatori si comercianti, GLOBAL G.A.P. reprezinta garantia faptului ca produsele alimentare ating cel mai inalt nivel de calitate si siguranta alimentara, fiind realizate intr-un mod sustenabil pe tot lantul de productie, respectand cele mai drastice cerinte in ceea ce priveste siguranta alimentara, bunastarea animalelor, impactul asupra mediului inconjurator, utilizarea responsabila a apei,  productia sigura si durabila a hranei pentru animale, a activitatilor de crestere si a normelor legate de securitatea si bunastarea angajatilor.

 

”Siguranta alimentara si calitatea vietii consumatorilor nostri stau la baza principiilor companiei noastre. Toate produsele pe care le comercializam la nivel national si international sunt produse in conformitate cu ultima versiune a celor mai inalte norme si standarde internationale de siguranta alimentara, sub atenta supraveghere a autoritatilor sanitar-veterinare si de mediu. Compania are implementate si certificate pana in momentul actual urmatoarele standarde: ISO 22000, FSSC 22000, BRC Food v7, Halal”, confirma dr.ing. Ioan Popa, presedintele Transavia.

 

Din iunie 2018, un nou certificat atesta calitatea produselor Transavia si acesta este  Global G.A.P. (Good Agricultural Practices) - cel mai important program de asigurare a fermelor la nivel mondial, care atesta Bunele Practici din agricultura in ferme si facilitati de productie.

 

Acest standard reuseste conexiunea importanta intre producator si comerciant, pentru asigurarea unui produs cat mai sigur pentru consumatori. Standardul Global G.A.P. cultiva ideea unei agriculturi durabile la toate nivelele: siguranta alimentara, mediu, bunastarea animalelor si sanatatea muncitorilor, bunastare si siguranta in munca. Asigura productia sustenabila la nivelul strategic de productie furaj si hrana pasari, reproductie si incubatie, ferme de crestere, foarte important si specific doar pentru producatorii de carne de pasare, categorie in care compania Transavia este lider in Romania de peste 11 ani.

 

Global G.A.P. este un standard specific si exclusiv producatorilor- deoarece vizeaza aceste sectiuni importante, asigurand transparenta productiei in fata retailerilor si a consumatorilor. Transavia este singurul producator integrat 100% de la bob la furculita care a dobandit in exclusivitate aceasta certificare pe piata romaneasca, indeplinind toate conditiile impuse de acest standard. Sunt peste 450 de cerinte Global G.A.P, parcurse si completate peste tot in fermele si facilitatile de productie Transavia si acestea reunesc o compilatie de acte legislative si cerinte ale mai multor retaileri importanti din strainatate.

 

„Obtinerea certificatului Global G.A.P. reprezinta o noua recunoastere a activitatii pe care o realizam de  peste 27 de  de ani in concordanta cu cele mai noi standarde si tehnologii moderne, avand rolul de a asigura consumatorii de seriozitatea si implicarea noastra in intreg procesul integrat  de productie. Inca o data, ne respectam promisiunea facuta catre consumatorii de pretutindeni prin Well Made in Romania si comunicata directa pe ambalajul produselor noastre prin Siguranta asumata de familia fondatoare”, declara dr. ing. Ioan Popa, presedintele Grupului Transavia.Poti fi interesat si de