Top 10 jucatori pe piata carnii la nivel mondial

Top 10 jucatori pe piata carnii la nivel mondial


Piata carnii este extrem de fragmentata. Cei care domina industria sunt cei care au acaparat anumite piete mari.

Cea mai mare cota de piata o au marcile private. Carnea reprezinta un alt segment, unde consumatorii sunt mai atrasi de preturi si mai putin de notorietatea brandului. Eticheta este cea care cantareste cel mai mult in decizia de cumparare. Cumparatorii cauta produse cu eticheta curate, organice, fara aditivi si in general provenite din productia locala.

 

Cu o cota de 3%, WH Foods, cunoscut anterior ca Shineway International, conduce in topul vanzarilor de carne si produse din carne la nivel mondial. Compania este principalul furnizor de carne prelucrata din China si, prin urmare, beneficiaza si de pe urma dimensiunii pietei chineze.

 

Schimbarea numelui a fost punctul de plecare privind intentia companiei de a se extinde peste hotare, iar in 2017, WH Foods a achizitionat compania Clougherty Packing LLC din SUA, marcand intrarea pe piata din SUA.

 

Cea de-a doua cea mai mare companie din acest segment este Tyson Foods Inc, care a urcat in top in 2014, prin achizitionarea unor ferme din Hillshire. Compania si-a marit astfel acoperirea geografica in afara SUA si Mexicului in mod semnificativ.

 

Cota de piata a principalelor companii de pe piata carnii:

WH Group – 3,33%

Tyson Foods – 2.64%

Kraft Heinz – 2.26%

Hormel Foods Corp – 1.53%

Sigma Alimentos – 1.24%

Nestlé – 0.95%

Maple Leaf Foods – 0.80%

Brf Brasil Foods – 0.72%

People's Food Holdings – 0.68%

NH Foods – 0.58%

Private Label – 22.83%

Altele – 62.44%

 Poti fi interesat si de