Strategie inteligenta: Carmangeria RoxAna a atestat propriul Babic de Buzau

Strategie inteligenta: Carmangeria RoxAna a atestat propriul Babic de Buzau


Carmangeria RoxAna a reusit sa faca fata provocarii de a demonstra ca imbina echilibrat reteta straveche si tehnologiile moderne, fara a afecta in niciun fel ingredientele naturale. Rezultatul: produse curate si gustoase, demne de a fi atestate traditional, cum este si cazul Babicului de Buzau – RoxAna.

In 2017, producatorul de preparate din carne a depus documentatia la MADR in vederea inscrierii Babicului in Registrul National al Produselor Traditionale, si a obtinut atestatul in martie 2018.

 

„A fost un proces de durata rezultat in urma deficientelor de comunicare la nivelul reprezentantilor locali. Procedurile de atestare ni s-au parut in regula, dar cea mai mare provocare a fost sa demonstram ca putem produce traditional utilizand utilaje moderne. Practic, adaptabilitatea este esentiala si noi asta am incercat sa facem, sa imbinam traditia cu inovatia curentului New Age. Ne bucuram ca am obtinut atestatul pentru un produs cu o reteta straveche, pe care am imbunatatit-o si care ne-a consacrat”, precizeaza Ana Maria Mircea, membru in Consiliul de administratie al Carmangeriei RoxAna.

 

Urmatorul pas spre dezvoltarea businessului vizeaza francizarea retetelor autentice din zona Buzaului, solutie prin care producatorul vrea sa transmita istoria si cultura din Plescoi.

 

Articolul integral despre proiectele Carmangeriei RoxAna poate fi citit in numarul 58 al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de