Stanca Tudor, APCPR: Producatorii vor ramane in pierdere

Stanca Tudor, APCPR: Producatorii vor ramane in pierdere


Anul 2018 a inceput cu scumpiri si un euro in crestere. S-a majorat pretul gazelor si al energiei electrice, inclusiv rovinieta s-a scumpit, iar inflatia este asteptata sa ajunga la 3,4%, potrivit specialistilor. Toate aceste scumpiri se vor reflecta in pretul produselor.

scumpiri porc apcprAnul 2018 a inceput cu scumpiri si un euro in crestere. S-a majorat pretul gazelor si al energiei electrice, inclusiv rovinieta s-a scumpit, iar inflatia este asteptata sa ajunga la 3,4%, potrivit specialistilor. Toate aceste scumpiri se vor reflecta in pretul produselor.


Practic, producatorii se vad nevoiti sa scoata si mai multi bani din buzunar pentru a acoperi costurile de productie, iar sansele sa isi recupereze aceste sume sunt practic nule. Cel putin asta sustine Stanca Tudor, directorul executiv al Asociatiri Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR).

Costul e una, pretul e alta. Costul oricum creste, asta e sigur, dar pretul nu se afla in corelatie cu costul. Pretul il dicteaza piata. Producatorii vor trece aceste scumpiri la capitolul pierderi. Daca piata nu permite, nu au ce sa faca. Raman in pierdere, a declarat, pentru INDUSTRIA CARNII.RO, Stanca Tudor.Poti fi interesat si de