Spartan a deschis al saptelea restaurant din Timisoara

Spartan a deschis al saptelea restaurant din Timisoara


Lantul de restaurante Spartan a deschis recent cea de-a saptea unitate Spartan din Timisoara. Investitia s-a ridicat la aproximativ 150.000 de euro, iar in primele trei zile de la deschidere s-au inregistrat vanzari de circa 7.000 de euro si aproximativ 1.500 de clienti.

Odata cu inaugurarea noii unitati, investitiile francizatului Spartan, Remus Cosovanu, in restaurantele pe care le detine in Timisoara au depasit suma de 750.000 de euro. Traficul mediu lunar cumulat in cele sapte restaurante se situeaza la circa 80.000 de persoane. Omul de afaceri isi doreste ca pe viitor sa deschida trei restaurante si in afara tarii, in Ungaria si Austria.

 

Noua unitate este situata in zona centrala a orasului, pe Strada Alba Iulia nr. 9, vizavi de cladirea Operei. Potrivit reprezentantilor Spartan, alegerea amplasarii s-a bazat pe cererea venita din partea consumatorilor care isi doreau un restaurant si in centrul orasului. Un alt motiv este constituit si de cresterea numarului de turisti din Timisoara, care a fost desemnata Capitala Europeana a Culturii (CEaC) in 2021. Restaurantul are 18 angajati, ocupa deocamdata o suprafata de 98 m 2 si are o capacitate de 40 de locuri in interior, terasa urmand sa fie amenajata in curand.

 

“Marca Spartan este deosebit de apreciata in Timisoara, astfel ca am ajuns sa deschidem cel de-al saptelea restaurant, ca urmare a cererii foarte mari. Sa detii sapte restaurante profitabile ale aceluiasi brand, in alt oras decat Bucurestiul, este o situatie unica pe piata. Le sunt recunoscator atat clientilor nostri, cat si echipei, furnizorilor, tuturor colaboratorilor si francizorului, datorita carora am ajuns la aceasta performanta. Avem rezultate extrem de bune ca trafic si vanzari, astfel ca apropierea dintre unitati nu a avut deloc un impact negativ. Spartan este singurul brand de pe piata fast-food-ului autohton, cu restaurante situate in imediata vecinatate unele fata de altele, iar acest lucru a dat rezultate foarte bune pentru noi”, a declarat Remus Cosovanu, Director General Corebos SRL, compania prin intermediul careia a obtinut franciza Spartan.

 

Spartan este lider pe piata din Timisoara pe segmentul de carne rotisata, iar principalii sai competitori in zona de fast-food sunt McDonald’s si KFC, fiecare avand trei unitati deschise.

 

 “Cred ca la baza succesului pe care il avem in Timisoara, si de altfel la nivelul intregii retele, se afla calitatea preparatelor si a ingredientelor. Toate legumele sunt proaspete, sosurile si pyta sunt pregatite in restaurant, maioneza este facuta din oua, iar carnea provine de la furnizori atent selectati si testati in prealabil”, a adaugat Remus Cosovanu.

 

Antreprenorul timisorean vizeaza extinderea in afara granitelor inca din 2017, dar a amanat momentul pentru a se concentra pe consolidarea afacerilor pe plan local. In prezent se afla in discutii pentru deschiderea a trei unitati Spartan in Ungaria si Austria, in orasele Budapesta, Viena si Lindz.

 



Poti fi interesat si de