Smithfield a oferit familiilor nevoiase aproximativ 400.000 de mese calde

Smithfield a oferit familiilor nevoiase aproximativ 400.000 de mese calde


Timp de 10 ani consecutiv, prin intermediul programului de responsabilitate sociala „Hrana pentru suflete”, voluntarii Smithfield Romania au oferit 397.000 de mese calde familiilor nevoiase din judetele Timis si Arad.

Prin acest program initiat in 2009, Smithfield Romania impreuna cu cele 20 de organizatii neguvernamentale partenere ofera cu titlu gratuit carne si produse din carne Comtim, contribuind astfel la hrana zilnica a persoanelor aflate in situatii de risc social.

 

„«Hrana pentru suflete» este unul dintre programele de suflet ale voluntarilor Smithfield Romania, prin intermediu caruia, compania noastra, alaturi de organizatiile neguvernamentale partenere se implica in sprijinirea persoanelor defavorizate. In cei 10 de ani de cand s-a implementat acest program, au fost oferite peste 397.000 de mese calde celor in situatii vulnerabile, care au avut nevoie de ele. Vrem ca fiecare actiune a voluntarilor Smithfield Romania sa conteze, vrem sa venim in sprijinul comunitatilor in care traim si ne desfasuram activitatea”, a declarat Cristina Bodea, Director Sustenabilitate Smithfield Romania.

 

Programul „Hrana pentru suflete” este un model reusit de interactiune civica, ce pune impreuna voluntari si resurse din mediul de afaceri si societatea civila, cu scopul de a genera actiuni directe, eficiente, menite sa sprijine nemijlocit persoanele si familiile aflate in situatii de vulnerabilitate sociala.

 

Si in acest an, voluntarii Smithfield Romania si Lions Club Timisoara Dinamic Plus, precum si beneficiarii Fundatiei pentru Voi si ai Serviciului de ajutor Maltez Timisoara au avut ocazia de a petrece o zi impreuna, implicandu-se, alaturi de echipa cantinelor celor 2 ONG-uri, in toate etapele, de la pregatirea si gatirea produselor de carne Comtim pana la aranjarea si servirea mesei.

 

Pana in prezent, printre organizatiile partenere ale acestui program se numara: Asociatia Crestina “Iisus Speranta Romaniei”, Federatia Caritas a Diecezei Timisoara prin centrele: Casa Mama si Copil, Adapostul de Noapte „Pater Jordan” si Adapostul pentru femei „Casa Maria a Apostolilor”, Fundatia „Rudolf Walter”, Asociatia „Mana”, Fundatia „Timisoara ’89″, Fundatia „Pentru Voi”, Casa „Deborah”.

 

Programul „Hrana pentru suflete” va continua si in anii urmatori, fiind parte integranta a strategiei de dezvoltare sustenabila a companiei in Romania.

 

Smithfield Romania a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de sustenabilitate si implicare sociala, fiind, printre altele: iniţiator al programului „Hrana pentru suflete”- de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, sponsor al proiectului „Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitaţii Apeiˮ, un program de analiza şi monitorizare a calitaţii apelor implicand elevii şi studenţii, iniţiator al programului de responsabilitate sociala „Smithfield Friends” - program de incurajare a voluntariatului in randul angajatilor. Programele de responsabilitate sociala ale Smithfield Romania au fost recunoscute local si international, voluntarii companiei fiind recompensati cu numeroase premii, printre care: Smithfield Foods *Environmental and Sustainability Awards 2014”, „Diploma de excelentaˮ; (PR Awards, 2014), precum si premiul 2 si nominalizari in cadrul galelor Romanian CSR Awards, editiile 2013, 2015 si 2016, dar si cel mai recent premiu: Smithfield Foods Sustainability Awards 2017 – pentru bune practici in materie de programe de sustenabilitate.Poti fi interesat si de