Scandia Food anunta achizitionarea Thenaisie Provote din Spania

Scandia Food anunta achizitionarea Thenaisie Provote din Spania


Scandia Food Group, specializata in principal in productia si comercializarea de conserve din carne si legume, a finalizat achizitionarea Thenaisie Provote, o companie din regiunea Galicia (Spania), specializata in productia si distributia de produse din peste si fructe de mare.

Scandia devine astfel proprietarul Thenaisie prin compania Scandia Food Spania, constituita de grupul romanesc la sfarsitul lunii noiembrie 2017 special pentru a coordona operatiunile de achizitie. Cu toate acestea, Thenaisie Provote isi pastreaza identitatea vizuala, marcile si actuala organizare, scrie site-ul alimarket.es.

 

In vanzarea Thenaisie catre Scandia a fost determinanta si pozitia bancilor creditoare cu care societatea contractase, la sfarsitul anului 2016, credite in valoare de 11,2 milioane de euro. Astfel, in urma negocierilor purtate, a fost stabilit un nou plan de achitare a datoriilor.

 

Pentru a restabili echilibrul patrimonial al Thenaisie, inainte de semnarea contractului de vanzare-cumparare, Scandia a asigurat o majorare de capital in valoare de 2,85 milioane de euro, aport financiar care a readus compania spaniola pe linia de plutire.

 

Andrei Ursulescu, director general al producatorului de conserve Scandia Food, spune ca vanzarea companiei nu a facut si nu face parte din strategia de business si "ca atare o astfel de operatiune este exclusa in acest moment si in viitorul apropiat". "Suntem interesati sa ne dezvoltam afacerea prin noi achizitii de businessuri in segmentul food atat pe piata interna, cat si pe cea internationala si in prezent analizam trei noi oportunitati in acest sens, deci o posibila vanzare a Scandiei iese din discutie", a declarat Andrei Ursulescu pentru presa centrala.

 

Prin achizitionarea Thenaisie, Scandia isi continua procesul de diversificare a domeniilor de activitate, inceput in urma cu 3 ani, odata cu lansarea marcii premium de conserve de peste Lotka, iar in 2017, a brandului Kopca, din aceeasi categorie.Poti fi interesat si de