Satu Mare: Doua noi cazuri de pesta porcina africana

Satu Mare: Doua noi cazuri de pesta porcina africana


Doua noi focare de pesta porcina africana au fost confirmate in judetul Satu Mare, Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) intrunit joi hotarand restrictii de miscare in localitatile respective, informeaza un comunicat de presa al Institutiei Prefectului.

Potrivit sursei citate, prefectul judetului Satu Mare, Darius Filip, a convocat sedinta CLCB Satu Mare, urmare a confirmarii a doua noi cazuri de pesta porcina africana, unul la porc domestic intr-o gospodarie in Cehal si unul la mistret pe fondul de vanatoare Hurez, pe raza comunelor Bogdand si Supur.

 

"Urmare a confirmarii focarului activ de pesta la mistret, s-a actualizat Planul de masuri pentru controlul bolii pesta porcina africana la mistreti. Principalele masuri aprobate azi prin Decizia nr. 3/2019 a CLCB vizeaza stabilirea restrictiilor de miscare a animalelor in zonele afectate, recoltarea integrala a mistretilor prin metode de vanatoare care nu disloca efectivul de animale, transportarea acestora in conditii de biosecuritate si efectuarea analizelor pentru pesta porcina africana in vederea stabilirii destinatiei carcaselor (distrugere sau consum). In acelasi timp se vor efectua in fondurile de vanatoare patrulari zilnice pentru depistarea de porci mistreti morti sau bolnavi", precizeaza sursa citata.

 

In judet mai sunt active doua focare de pesta porcina africana, in localitatile Cehal si Orbau.Poti fi interesat si de