S-a aflat de la ce a pornit incendiul care a ars din temelii fabrica Solina

S-a aflat de la ce a pornit incendiul care a ars din temelii fabrica Solina


ISU Alba a stabilit, la mai bine de o luna dupa incendiul care a mistuit fabrica Solina Romania, care a fost cauza declansarii focului.

"In cadrul unei declaratii de presa, Inspectorul Sef ISU Alba a declarat ca posibila cauza a incendiului care a distrus hala de productie si spatiile de depozitare ale companiei este reprezentata de efectul termic al curentului electric asupra unui redresor defect sau suprasolicitat, primele materiale care s-au aprins fiind masele plastice ale cablului electric de alimentare de la redresor la acumulator", anunta reprezentantii Solina Romania.

 

Dupa incendiu, activitatile de productie au fost transferate, temporar, catre alte fabrici ale companiei din Europa, intrucat obiectivul din Romania nu mai este operabil.

 

Supremia Grup, unul dintre cele mai cunoscute branduri romanesti si lider pe piata de ingrediente alimentare romanesti din 2010 cu peste 2.500 de clienti activi pe pietele interne si externe, a fost cumparat, la jumatatea anului 2016, de grupul francez Solina, care a facut si o infuzie de capital de 15,8 milioane de lei (3,4 mil. euro).Poti fi interesat si de