Romanii au consumat in ianuarie mai multa carne de porc si pasare

Romanii au consumat in ianuarie mai multa carne de porc si pasare


Numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa la porcine si pasari s-a majorat, in ianuarie 2018, comparativ cu aceeasi luna din anul 2017, in timp ce in cazul bovinelor, ovinelor si caprinelor s-au inregistrat scaderi, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

Statistica oficiala arata ca, in ianuarie 2018, la categoria porcine, majorarea a fost de 1,9%, in timp ce la pasari saltul a fost de 10,7%, in comparatie cu ianuarie 2017.

 

Pe de alta parte, la ovine si caprine, numarul sacrificarilor a scazut, in perioada de referinta, cu 9,6%, iar in cazul bovinelor s-a consemnat o diminuare de 4,7%.

 

In ceea ce priveste greutatea in carcasa, datele INS releva ca, in prima luna a anului, au fost inregistrate scaderi la ovine si caprine (-7,2% fata de ianuarie 2017) si la categoria bovine, de 3,6%.

 

Totodata, greutatea in carcasa la pasari a crescut, in ianuarie 2018 vs ianuarie 2017, cu 17,7%, in timp ce la porcine cresterea a fost de 1,3%.

 

In comparatie cu luna decembrie 2017, numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au scazut, in prima luna din 2018, la toate speciile de animale, astfel: porcine - cu 73,1%, ovine si caprine - cu 70%, respectiv bovine - cu 46,1%, in timp ce au crescut la pasari cu 10%.



Poti fi interesat si de