Romania detine oficial un registru genealogic pentru Baltata Romaneasca

Romania detine oficial un registru genealogic pentru Baltata Romaneasca


Asociatia Crescatorilor de Vaci "Baltata Romaneasca" tip Simmental (ACVBR tip Simm) a primit Certificatul de recunoastere internationala pentru registrul genealogic.

Romania se aliniaza astfel, la nivel mondial, cu statele care detin registre genealogice pentru rasele din tulpina Simmental si nu numai.

 

Beneficiile pentru sectorul zootehnic autohton sunt importante si constau in:

 

- recunoasterea oficiala a faptului ca Romania detine un Registru Genealogic pentru rasa Baltata Romaneasca;

- existenta unui program de ameliorare  a rasei care respecta standardele internationale conform certificatului obtinut;

- deschiderea de noi piete ca urmare a evidentierii potentialului genetic  la taurinele din rasa Baltata Romaneasca, potential  recunoscut international.

 

Asociatia Crescatorilor de Vaci "Baltata Romaneasca" tip Simmental (ACVBR tip Simm) este  singura entitate din tara noastra care a primit acest Certificat de recunoastere internationala pentru registrul genealogic.

 

Certificatul a fost acordat de Comitetul International de Recunoastere a Animalelor (ICAR), singurul furnizor mondial de ghiduri, standarde si certificare pentru identificarea animalelor, inregistrarea animalelor si evaluarea lor.

 

Romania, prin ACVBR, participa in calitate de membru cu drepturi depline la toate evenimentele organizatiilor internationale de profil, ale  federatiilor europene si mondiale,  reprezentative pentru tulpina Simmental precum  si la evenimentele organizate de ICAR. 

 

Asociatia Crescatorilor de Vaci "Baltata Romaneasca" Tip Simmental urmareste dezvoltarea interesului general al localnicilor in cresterea taurinelor pentru productia de lapte si carne si realizarea de activitati in interesul general al fermierilor, in special al crescatorilor de vaci pentru lapte si carne.

 

Asociatia are peste 135.000 de membri inscrisi in Registrul Genealogic, membri care detin un numar de peste 400.000 de taurine din rasa Baltata Romaneasca.

 

ACVBR tip Sim colaboreaza cu un numar de 36 de asociatii si organizatii care efectueaza,  continuu, controlul oficial al  performantelor  bovinelor pentru lapte si carne.Poti fi interesat si de