Romania ar putea vinde animale vii in Sultanatul Oman

Romania ar putea vinde animale vii in Sultanatul Oman


Ministrul Agiculturii Petre Daea a avut ieri o intrevedere, la sediul Ministerului Agriculturii si Pescuitului din Sultanatul Oman, cu omologul sau, dr. Foad Jaafar Sajwani.

Au fost puse in discutie posibilitatile de colaborare bilaterala sectoriala, insistandu-se pe accelerarea schimburilor comerciale si realizarea de investitii, se arata intr-un comunicat al MADR.

 

Astfel, cele doua parti au convenit sa initieze un dialog institutional aplicat, in vederea comercializarii din Romania a produselor cerealiere, furajelor, a animalelor vii si sacrificate, a fructelor si sucurilor din fructe, a produselor piscicole si au stabilit ca in perioada urmatoare sa reglementeze conditiile tehnice de realizare a acestora.

 

De asemenea, oficialul omanez a adresat invitatia ca, la inceputul anului 2019, companiile romanesti de profil sa participe la un forum economic de specialitate organizat la Muscat, creandu-se oportunitatea prezentarii unor produse romanesti prelucrate care sa patrunda pe piata omaneza.

 

Totodata, demnitarul roman a transmis propunerea deschiderii unui centru de prezentare a produselor romanesti la Muscat, o propunere salutata de partea omaneza, urmand ca detaliile operationalizarii acestui proiect sa fie convenite in perioada imediat urmatoare. Ministrul Petre Daea a apreciat, cu acest prilej, necesitatea stabilirii urgente a unor atasati agricoli in statele Consiliului de Cooperare a Golfului.Poti fi interesat si de