Risipa alimentara, o problema majora care epuizeaza resursele de mediu

Risipa alimentara, o problema majora care epuizeaza resursele de mediu


Aproximativ 88 de milioane de tone de alimente sunt irosite anual în Uniunea Europeana, costurile aferente fiind estimate la 143 de miliarde de euro, arata datele Eurostat.

Risipa alimentara nu este doar o chestiune etică și economică, ci, de asemenea, epuizează resursele naturale limitate ale mediului.

 

Toți actorii din cadrul lanțului alimentar au un rol important în prevenirea și reducerea risipei alimentare, iar obiectivul central al politicii Uniunii Europene privind siguranța alimentară este de a proteja atât sănătatea oamenilor, cât și a animalelor.

 

In acest sens, Banca pentru Colectarea si Distributia Alimentelor din Romania a reusit sa colecteze in doar un an de cand functioneaza peste 75 de tone de alimente, pe care le-a distribuit mai departe catre mai bine de 60 de ONG-uri.

 

“Am realizat toate acestea cu ajutorul partenerilor producători de bunuri de larg consum, retaileri si furnizori de servicii și echipamente logistice, având în dotare spațiu de depozitare, mijloace de transport și personal care asigură ridicarea și livrarea alimentelor”, a declarat Gabriel Sescu, presedintele Asociatiei Banca pentru Colectarea si Distributia Alimentelor. Pana la sfarsitul lui 2018, organizatia isi propune sa colecteze peste 350 de tone de produse de la peste 20 de companii.Poti fi interesat si de