Reinert lanseaza produse din carne de la porci crescuti fara antibiotice

Reinert lanseaza produse din carne de la porci crescuti fara antibiotice


Reinert, unul dintre cei mai mari producatori de preparate din carne din Germania, a lansat o gama de preparate din carne de la animale crescute fara utilizarea antibioticelor.

Proiectul pilot a fost prezentat in cadrul expozitiei internationale „Saptamana Verde” de la Berlin.

„Studiile noastre de piata arata ca multi consumatori germani sunt preocupati de rezistenta la antibiotice. Prin urmare, lansam o gama de produse din carne provenita de la porci care nu au fost niciodata tratati cu antibiotice si, in acelasi timp, indemnam intreaga industrie a carnii sa discute despre modul in care putem aborda provocarile asociate utilizarii antibioticelor”, a explicat Hans-Ewald Reinert, directorul general al companiei.

Reinert a gasit un partener exclusiv pentru acest proiect, compania daneza Danish Crown, care are o experienta vasta in cresterea porcilor fara antibiotice.

„Fabricarea de catre Reinert a unei serii de produse pe baza de materii prime de la Danish Crown marcheaza un progres pentru productia noastra ABF (antibiotic-free). Compania furnizeaza in toate marile lanturi de magazine din Germania, iar acordurile de acest gen pot duce intr-adevar la o schimbare in viitor”, spune Jais Valeur, CEO al grupului Danish Crown.

Vanzarile acestor produse au inceput in Germania, in iunie 2018, cu opt sortimente de mezeluri diferite, in 53 de magazine. Gama se extinde treptat, iar preturile se situeaza intre cele ale produselor conventionale si cele din productia ecologica, au mai explicat reprezentantii Reinert.

 Poti fi interesat si de