Rabobank: Comertul cu carne de pasare ramane instabil

Rabobank: Comertul cu carne de pasare ramane instabil


Comertul international cu carne de pasare va continua sa fie instabil in trimestrul urmator al anului, din cauza turbulentelor din Brazilia si a tensiunilor comerciale dintre SUA si China, se arata in cel mai recent raport Rabobank.

Sunt insa multe regiuni care au performante bune, precum Uniunea Europeana, Africa de Sud, Mexic, Indonezia si India, creandu-se conditii optime pentru dezvoltarea industriei.

 

Nan-Dirk Mulder, analist Rabobank, a declarat in cel mai recent buletin trimestrial ca se asteapta ca exporturile braziliene sa scada cu cel putin 10% din cauza restrictiilor comerciale stabilite de UE, China si Orientul Mijlociu.

 

De asemenea, se anticipeaza ca tariful chinez pe soia din SUA va determina o crestere a preturilor la furajele braziliene.

In Brazilia, sectorul carnii de pasare a avut de suferit din cauza grevei camionagiilor, care s-au aratat nemultumiti de preturile combustibililor. Potrivit raportului, este probabil ca productia din acest an sa scada cu 3%.

 

Referitor la pietele locale, raportul evidentiaza faptul ca sectorul carnii de pasare din SUA ramane profitabil, in pofida performantelor scazute si a exporturilor mixte.

Piata UE pentru pieptul de pui a devenit foarte compacta, iar companiile locale au inregistrat cresteri ale preturilor, ceea ce sustine marjele industriei din UE. Se astepta ca importurile totale ale UE sa scada in acest an de la 800.000 de tone la 700.000 de tone.

 

Rabobank estimeaza o crestere a productiei cu 2-3% in Europa, datorita infiintarii unor complexe noi in Europa de Est, in special in Polonia. De asemenea, este de asteptat ca exporturile sa ramana puternice, deoarece restrictiile anterioare privind gripa aviara sunt inlaturate treptat.Poti fi interesat si de