RAPS lanseaza noi solutii pentru specialitati din sunca

RAPS lanseaza noi solutii pentru specialitati din sunca


Compania germana RAPS isi adapteaza solutiile la noua tendinta observata pe piata, precum cererea pentru produsele cu continut scazut de grasimi. Unul dintre produsele care se potrivesc cu aceasta tendinta este sunca procesata la cald si RAPS prezinta o solutie tehnica care permite o combinatie flexibila de sosuri si condimente fin echilibrate, in functie de preferintele de aplicare si aroma.

Compozitiile ambelor saruri de injectie RA-LAK si condimentele LAK-TOP permit producerea de produse interesante pentru sunca procesata, de ex. cu sos barbecue, unt, cafea, ierburi mediteraneene, sparanghel, umami, ienupar sau arome de carne maturata.

 

Forma de pulbere din LAK-TOP se adauga direct in saramura. Ceea ce face chiar mai impresionant este faptul ca datorita dozei separate de solutii de injectare si a condimentelor, intensitatea aromelor poate fi ajustata individual. Prin folosirea solutiilor saline reziduale, este posibila, in special, productia economica la scara mica a specialitatilor din sunca.

 

In cele din urma, condimentele decorative asigura aspectul perfect si senzatiile de aroma. In plus fata de diferitele preparate clasice cu ierburi locale sau mediteraneene, aromele precum Bacon, Rodeo, Colorado, Marengo sau Samba nu numai ca adauga o culoare stralucitoare, ci si o aroma exotica, in timp ce piperul de lamaie sau portocala, precum si sparanghelul uscat, adauga finete suplimentare.

 

"Pe langa o aroma bine definita si un aspect apetisant, accentul este intotdeauna asupra gradului perfect de suculenta. Prin urmare, controlul pH-ului este de o importanta primordiala, deoarece este esential pentru legarea apei, consistenta feliilor, intarirea optima si, mai presus de toate, termenul de valabilitate a specialitatilor de sunca. In dezvoltarea noilor sale solutii de injectare lichida si pulbere, RAPS a acordat o atentie deosebita functionalitatii optime. In plus, expertii de la RAPS ofera consultanta detaliata cu privire la toate aspectele legate de produsele de sunca procesata la cald, care se ocupa de subiecte cum ar fi selectia carnii, taierea, randamentul, consistenta feliilor, saramura si injectare, precum si ratele de injectare, mixarea si modelarea, procesarea si racirea. Incepand din toamna anului 2019, vom organiza seminarii care acopera subiectele "fregede si suculente" pentru pregatirea de specialitati", a anuntat compania intr-un comunicat de presa.

 

In plus fata de produsele pentru sunca organica gatita, a fost elaborata si o solutie de injectare aprobata VLOG pentru industrie (certificare fara GMO conform standardului german de productie si certificare VLOG).



Poti fi interesat si de