Profi, de la 1.000 la 2.500 de magazine in urmatorii 5 ani

Profi, de la 1.000 la 2.500 de magazine in urmatorii 5 ani


Reprezentantii retelei Profi au anunta ca urmeaza sa mai deschida inca 1.500 de magazine in urmatorii 5 ani. Profi este primul retailer care a depasit pragul de 1.000 de magazine in tara noastra.

Planurile companiei nu se opresc insa aici. "La finalul lui 2018 aveam 923 de magazine, iar acum avem 1.005 unitati. Continuam expansiunea intr-un ritm accelerat, astfel ca daca anul trecut am deschis 235 de magazine, vrem ca in 2019 sa inauguram peste 250 de supermarketuri si magazine de proximitate", spune Daniel Cirstea, cel care conduce operatiunile locale ale Profi.

 

Profi are trei formate in Romania - Standard (magazinele clasice, pe suprafata mai mare de pana la 550 mp), City (pe suprafata mai mica de 150-250 mp, dar destinate zonei urbane) si Loco (pentru mediul rural). Spre deosebire de alti retaileri, care au ales sa mearga cu magazine in special in orasele mari, unde salariul mediu este pe masura, iar rata somajului este mai mica, Profi a preferat sa acopere uniform toata tara. Mai mult, a mers si in localitati de doar cateva mii de locuitori sau in zona rurala unde se „bate“ doar cu comercianti traditionali.

 

"Mergem inainte cu toate cele trei formate in acelasi ritm. De altfel, in totalul numarului de magazine, fiecare are un numar aproximativ egal, cu City pe prima pozitie totusi. Aceasta situatie poate fi explicata prin faptul ca acest format este mai mic ca suprafata, astfel ca magazinele se deschid mai repede, oferta de spatii fiind mai mare."

 

Lantul de supermarketuri si magazine de proximitate Profi, controlat de fondul de investitii Mid Europa Partners, a obtinut anul trecut afaceri de aproape 6 miliarde de lei, dupa o crestere de 25%, anunta zf.ro.

 

In 2018, compania a deschis peste 230 de magazine si vrea ca in acest an sa accelereze la 250 de unitati noi.Poti fi interesat si de