Pretul carnii de porc in Spania, la cel mai mic nivel din ultimii 5 ani

Pretul carnii de porc in Spania, la cel mai mic nivel din ultimii 5 ani


Producatorii si procesatorii de carne de porc intampina dificultati in a stabili acorduri cu pietele externe.

Spania, al patrulea cel mai mare producator de carne de porc din lume, traverseaza o perioada dificila, reusind cu greu sa tina pasul cu evolutia pietei globale, scrie euromeatnews.com.

 

Industria carnii de porc din aceasta tara este afectata de cererea scazuta de produse din carne de porc pe piata chineza. "Costul mediu de productie pentru primele sase luni ale anului 2018 a fost de aproximativ 1,04-1,0 euro / kg. In ceea ce priveste procesatorii, profitul pe piata este de intre 2,27 si 3,4 euro", explica Mercedes Vega, directorul general al Genesus Spania, Italia si Portugalia, intr-un raport de piata.

 

Anul trecut, Spania a raportat un efectiv de porcine de aproximativ 49,6 milioane de capete si 4,25 milioane de tone de carne de porc produsa in tara. "Exista multe incertitudini cu privire la exporturile de carne de porc in afara UE, Se pare ca acum procesatorii incep sa piarda bani", a adaugat Mercedes Vega.

 

Cererea de carne a procesatorilor depaseste oferta. In plus, conditiile climatice, cu o vara cu temperaturi scazute, a determinat dezvoltarea porcilor ducand la greutati mari ale animalelor sacrificate. "In acest moment, Spania are cele mai scazute preturi din ultimii cinci ani, dar cele mai mari greutati in viu pe piata", a observat Vega.



Poti fi interesat si de