Pretul carnii de miel ajunge si la 30 de lei kilogramul

Pretul carnii de miel ajunge si la 30 de lei kilogramul


Pretul carnii de miel in pietele agroalimentare din judetul Hunedoara este cuprins intre 25 si 30 de lei kilogramul, in functie de zona si de puterea de cumparare a populatiei, releva datele crescatorilor de ovine.

"Pretul la carcasele de miel depinde de piata. In piata din Deva un kilogram de carne de miel costa 30 de lei, la Hunedoara producatorii cer intre 25 si 26 de lei pe kilogram, iar la Petrosani acesta ajunge la 25 de lei", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine "Retezatul Hateg", Paul Iovaneasa.

 

In cazul persoanelor care doresc sa cumpere mielul "in viu", pretul carnii a fost stabilit la 10-11 lei pe kilogram.

 

"Cumparatorii inca mai vin si tatoneaza pietele, pentru ca mai sunt cateva zile pana la Pasti. Avem insa si clienti fideli, care prefera sa cumpere doar de la un singur producator sau direct de la stana", a aratat Iovaneasa.

 

Deoarece anul acesta Sarbatoarea Pastelui a venit mai devreme, mieii oferiti la sacrificare nu sunt foarte mari, dar sunt potriviti pentru masa de sarbatoare, apreciaza crescatorii.

 

Inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Hunedoara au autorizat in judet sase centre de sacrificare a mieilor, in orasele Deva, Hunedoara, Petrosani, Orastie, Brad si Simeria.

 

Anul trecut, pretul carnii de miel era, in medie, de 25 de lei kilogramul.Poti fi interesat si de