Politistii au depistat un transport de porci necrotaliati; animalele au fost sacrificate

Politistii au depistat un transport de porci necrotaliati; animalele au fost sacrificate


Politistii prahoveni au depistat pe raza comunei Podenii Noi o masina in care se aflau mai multi porci necrotaliati, destinati vanzarii, iar intrucat proprietarii nu au putut prezenta documentele necesare transportului si comercializarii, animalele au fost confiscate si sacrificate.

"Politistii au depistat o autoutilitara condusa de un barbat din comuna Maneciu. Acesta era insotit de un altul, din comuna Barcani, judetul Covasna. In interiorul mijlocului de transport au fost gasiti 10 porci de aproximativ 25 kg fiecare, care ar apartine barbatului din Covasna. Din primele verificari efectuate a rezultat ca persoanele in cauza nu detin documentele necesare efectuarii transportului sau comercializarii, iar porcii nu erau crotaliati. Reprezentantii DSVSA Prahova au fost solicitati la fata locului pentru efectuarea verificarilor si luarea masurilor legale, potrivit competentelor. (...) S-a procedat la uciderea tuturor exemplarelor, acestea fiind ecarisate in loc anume stabilit pentru astfel de situatii. Totodata, au fost recoltate probe de laborator in vederea efectuarii analizei. La finalizarea activitatilor s-a efectuat actiunea de dezinfectie a tuturor mijloacelor folosite", se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova.

 

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate trei sanctiuni contraventionale in valoare de 6.500 lei, se mai arata in comunicat.Poti fi interesat si de