Politistii au confiscat peste 7 tone de peste in ultimele doua saptamani

Politistii au confiscat peste 7 tone de peste in ultimele doua saptamani


Peste 7 tone de peste au fost confiscate de politistii Serviciului de Politie Delta Dunarii in ultimele doua saptamani, in urma activitatilor pentru prevenirea si combaterea braconajului piscicol, fiind totodata constatate 8 infractiuni si aplicate 7 amenzi.

Potrivit unui comunicat de presa al IGPR, in perioada 26 ianuarie - 8 februarie, politistii Serviciului de Politie Delta Dunarii al Politiei Romane au efectuat verificari si controale pe apa, pe fluviul Dunarea - bratul Sf. Gheorghe si in Complexul lagunar Razelm-Sinoe din Delta Dunarii, si pe uscat, la unitati comerciale cu profil piscicol, pentru prevenirea si combaterea comertului ilegal cu produse piscicole si a pescuitului ilegal.

In cadrul actiunilor organizate, al controalelor si verificarilor la firme, ambarcatiuni si asupra autoturismelor, politistii au constatat 8 infractiuni, dintre care 7 prevazute de OUG 23/2008 privind pescuitul si acvacultura si una la Legea nr. 191/2003 privind infractiunile la regimul transportului naval.

Pentru comiterea acestora sunt cercetate 9 persoane, doua dintre acestea fiind prinse in flagrant delict.

Au fost aplicate 7 sanctiuni contraventionale pentru incalcarile legale privind pescuitul si acvacultura, in valoare de 1.600 de lei. Totodata, au fost confiscate peste 7.400 de kg. de peste proaspat, 44 de setci monofilament si 33 de setci din fir textil, mai arata sursa citata.Poti fi interesat si de