Piata globala a carnii si fructelor de mare va ajunge la 7,3 trilioane de dolari in 2025

Piata globala a carnii si fructelor de mare va ajunge la 7,3 trilioane de dolari in 2025


Carnea de pasare se asteapta sa aiba cea mai rapida crestere pe pietele din Europa si SUA.

Un raport recent al companiei Grand View Research estimeaza ca piata globala a carnii si a fructelor de mare va ajunge la 7,3 trilioane de dolari in 2025, pe masura ce populatia mondiala este de asteptat sa ajunga la 8,1 miliarde de locuitori.

 

Carnea de pasare va reprezenta segmentul cu cea mai rapida crestere pe piete precum SUA, Europa sau India, potrivit analistilor citati de PR News Wire. Pe piata americana, spre exemplu, un sondaj realizat de National Chicken Council in iunie 2017 a aratat ca peste 84% dintre consumatori cumparau pui din supermarket, iar 67% dintre consumatori comandau la restaurant preparate pe baza de carne de pui.

 

De asemenea, se preconizeaza o crestere a consumului de pasare in Europa, unde cota de piata pentru aceste produse este de 17,4%. Pana in 2025 este de asteptat ca India sa inregistreze cresterea consumului de carne de pasare si a fructelor de mare, deoarece produsele din carne de vita vor deveni mai scumpe. Pana in 2025, fructele de mare vor avea in India o cota de piata de 27,8%. O alta regiune in care consumul de fructe de mare este de asteptat sa creasca substantial este America Centrala si de Sud.

 

Asia-Pacific va deveni cea mai mare piata regionala pentru carne si fructe de mare, iar China va detine o cota de piata de 39,5% pana in 2025, se mentioneaza in raport.Poti fi interesat si de