Petre Daea: Romania se opune ferm plafonarii platilor directe catre fermieri

Petre Daea: Romania se opune ferm plafonarii platilor directe catre fermieri


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a prezentat pozitia Romaniei cu privire la propunerile Comisiei Europene pentru noua Politica Agricola Comuna, 2021-2027, la reuniunea AGRIFISH de la Luxemburg, din 18 iunie 2018.

„Prin nivelul financiar si plafonarea platilor directe, Romania este profund dezavantajata, iar fermierii sunt intr-un scenariu ingrijorator. Romania apreciaza ca fiind necesara si corecta structura PAC prin cei doi piloni, dar nivelul de finantare este insuficient si nu raspunde pe deplin obiectivelor pe care ni le-am propus privind securitatea alimentara. Fermierilor nostri, acestor fauritori de hrana, nu le putem cere sa faca mai mult si mai bine cu bani mai putini, in conditii mai grele si mai restrictive”, a declarat Petre Daea.

 

Ministrul Agriculturii a mai subliniat ca procentul de 2% din plafonul platilor directe pentru tinerii care activeaza in agricultura nu este incurajator pentru a-i atrage si pentru a crea premise reale privind schimbarea de generatii ca obiectiv propus prin PAC.

 

„Concret, Romania militeaza pentru cel putin pastrarea bugetului, eliminarea plafonarii, continuarea convergentei la care se adauga corectarea cifrei privind suprafata de referinta avand cu totul alte date fata de perioada anterioara avuta in vedere”, a mai afirmat Petre Daea.

 

 Poti fi interesat si de