Petre Daea: Asteptam rectificarea bugetara, bani pentru despagubiri vin si de la UE

Petre Daea: Asteptam rectificarea bugetara, bani pentru despagubiri vin si de la UE


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat marti ca sunt intocmite 1.603 dosare de despagubire pentru pesta porcina africana, iar banii vor fi alocati in urma rectificarii bugetare, existand si fonduri europene pentru aceste despagubiri.

„Din datele pe care le avem de la ANSVSA, din 1.603 dosare pana la aceasta data care au fost intocmite si solicitate, au fost platite pana la aceasta data 82 de dosare”, a spus Petre Daea, intr-o conferinta de presa.

 

„Din discutiile pe care le-am avut cu presedintele ANSVSA, care are buget separat de Ministerul Agriculturii, se asteapta rectificarea bugetara pentru a da pozitie bugetara, pentru ca nimeni nu a putut sa prevada in pozitia bugetara, se asteapta rectificarea bugetara pentru alocarea sumelor si pentru a fi platite despagubirile”, a mai spus ministrul Agriculturii.

 

Petre Daea a precizat ca „nu ramane niciun cetatean nedespagubit”, iar despagubirea „se da de la bugetul statului, apoi se foloseste mecanismul prevazut de Regulamentul 652 al Comisiei Europene”. Regulamentul „spune foarte clar ca aceste despagubiri pe documentele prezentate de ANSVSA, banii respectivi vor veni de la Uninunea Europeana”, a mai spus ministrul Agriculturii.

 Poti fi interesat si de