Peste 370 de tone de produse, retrase de la vanzare

Peste 370 de tone de produse, retrase de la vanzare


In luna august, inspectorii DSVSA Bucuresti au retras de la comercializare peste 370 de tone de produse de origine animala si au aplicat amenzi in valoare de 160.000 de lei.

Inspectorii DSVSA Bucuresti au efectuat in perioada 1-31 august 2018 aproape 1.700 de controale in unitati cu activitate in sectoarele alimentar, sanatate si bunastare animala, nutritie animala, unitati din domeniul subproduselor de origine animala ce nu sunt destinate consumului uman, in exploatatii nonprofesionale de animale.

 

In urma verificarilor, au fost aplicate 51 de sanctiuni, in valoare de peste 160.000 de lei si patru avertismente.

 

Inspectorii sanitari veterinari au retras de la comercializare 377,078,8 kg produse de origine animala, care au fost dirijate catre unitati specializate pentru neutralizare. In plus, pentru 3 operatori economici s-a dispus interzicerea desfasurarii activitatii, iar unui alt operator economic i s-a suspendat temporar activitatea.

 

"Principalele neconformitati constatate urmare controalelor efectuate de catre inspectorii DSVSA Bucuresti au fost: comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate/neautorizate/neinregistrate sanitar veterinar, comercializarea necorespunzatoare a carnii de pasare, nedemonstrarea trasabilitatii acesteia, nerespectarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind intretinerea igienica a spatiilor de receptie, producere, depozitare, comercializare, precum si a utilajelor si ustensilelor de lucru folosite, nerespectarea normelor privind marcarea, etichetarea, ambalarea si manipularea produselor alimentare", se mentioneaza in comunicatul DSVSA.Poti fi interesat si de