Peste 170 de fermieri la ANGUS Partners Day

Peste 170 de fermieri la ANGUS Partners Day


Partners Day, manifestare cu un caracter comercial si informativ pentru sectorul de bovine de carne, din rasa Angus din Romania, a reunit zilele trecute, in comuna sibiana Marpod, peste 170 de fermieri.

Intalnirea a avut loc la sediul firmei Karpaten Meat GROUP si s-a dorit a fi cel mai mare eveniment al crescatorilor de bovine Angus din tara. Este cea de a doua manifestare de acest tip din ultimii 10 ani din Romania.

 

Evenimentul cu circuit inchis dedicat fermierilor Angus s-a bucurat de un real succes datorita prezentei in numar mare a partenerilor si a interesului acestora pentru o colaborare, in vederea continuarii dezvoltarii sistemului de productie Angus, se arata intr-un comunicat remis redactiei.

 

“Acest eveniment a avut ca scop discutarea strategiei de dezvoltare a sectorului de bovine Angus, a programelor de parteneriat si a viitoarelor planuri de dezvoltare ale grupului Karpaten Meat. Fermierii parteneri s-au intalnit atat pentru a dezbate provocarile majore cu care se confrunta acest sector, dar si pentru a stabili strategiile si dezvoltarea acestor parteneriate. In programul evenimentului au fost incluse atat prezentari de specialitate despre genetica Angus, despre sistemul de ameliorare Bredplan, despre tratamente sanitar-veterinare necesare in ferma Angus, cat si despre carnea de vita premium si informatii privind mentinerea unui nivel ridicat al calitatii in tot sistemul de productie, astfel maximizand eficienta si profitabilitatea. Cele mai interesante momente ale zilei au fost: introducerea noului program de parteneriat Leasing Bull, vizitarea fermelor Karpaten Meat (cea mai mare ferma de reproductie de bovine Angus din Europa) ┼či o masa AngusGRILL – degustare carne de vita Angus – Made in Romania”, se noteaza in comunicat.

 

Cresterea bovinelor de carne poate deveni motorul economiei romanesti, iar de acest lucru sunt deja convinsi cei doi investitori elvetieni care au pus bazele acestei afaceri de succes in 2008.  “De 10 ani de cand am inceput acest business in Romania, crestem impreuna cu dumneavoastra nu doar o ferma de reproductie de bovine Angus dar si un parteneriat, o prietenie, o familie a iubitorilor de Angus. Am organizat aceasta intalnire a partenerilor ca sa va multumim ca ati fost alaturi de noi pe acest drum, ca impreuna am reusit sa populam pasunile romanesti cu peste 33,000 de bovine Angus si ca impreuna vrem sa dezvoltam mai departe acest sector” s-a adresat directorul general al grupului de firme Karpaten Meat, Samuel Widmer partenerilor prezenti la intalnire.

 

Exploatarea taurinelor pentru carne este un sector deosebit de important pentru intreg sectorul zootehnic din tara noastra prin prisma potentialului extraordinar de favorabil pe care il ofera conditiile pedoclimatice din Romania.Poti fi interesat si de