Peste 150.000 kg de produse, retrase de la comercializare

Peste 150.000 kg de produse, retrase de la comercializare


In perioada 01-31 ianuarie 2018, inspectorii DSVSA Bucuresti au efectuat 644 de controale in unitati cu activitate in sectoarele alimentar, sanatate si bunastare animala, nutritie animala, unitati din domeniul subproduselor de origine animala ce nu sunt destinate consumului uman, in exploatatii nonprofesionale de animale.

In urma verificarilor efectuate, au fost aplicate 18 sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 87.000 de lei, precum si 5 avertismente.

Peste 150.000 kilograme de produse de origine animala si nonanimala au fost retrase de la comercializare si dirijate spre neutralizare.

Pentru deficientele constatate s-au dispus un termen de remediere si interzicerea desfasurarii activitatii pentru doua unitati.

Au fost autorizate/inregistrate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor 163 de unitati si 67 de mijloace de transport, iar 79 de autovehicule au primit viza anuala.

Printre principalele neconformitati constatate de inspectorii DSVSA Bucuresti s-au aflat: nerespectarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind intretinerea spatiilor de productie si depozitare, privind demonstrarea trasabilitatii produselor alimentare, valorificarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat.

 

 

 

 

 Poti fi interesat si de