Oficial MADR, decorat cu Ordinul Meritului Agricol in grad de Ofiter

Oficial MADR, decorat cu Ordinul Meritului Agricol in grad de Ofiter


Daniel Botanoiu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a fost decorat cu Ordinul Meritului Agricol in grad de Ofiter de catre Michele Ramis, ambasadoarea Frantei la Bucuresti.

Diplomatul francez a mentionat, in discursul sau, francofonia si francofilia lui Botanoiu, care i-au permis acestuia sa poarte discutii importante cu ministrul francez al Agriculturii si Alimentatiei, Stephane Travert, in care a sustinut pozitiile Romaniei, confirmand astfel dinamica dintre cele doua tari, potrivit unui comunicat al Ambasadei Frantei.

 

De asemenea, Michele Ramis a evidentiat faptul ca acordarea Ordinului Meritului Agricol in grad de Ofiter lui Dumitru Daniel Botanoiu recompenseaza "calitatile sale profesionale deosebite si serviciile aduse lumii agricole si cooperarii franco-romane in acest sector", se arata in comunicatul citat.

 

Ordinul Meritului Agricol, infiintat in 1883, are vocatia sa recompenseze persoanele care au oferit servicii exceptionale fie agriculturii, fie in practica agriculturii sau in industriile conexe, fie in functii publice, prin activitati stiintifice sau publicatii agricole, precizeaza sursa citata.

 

In cadrul ceremoniei care a avut loc la Resedinta Frantei, ambasadoarea Michele Ramis a afirmat ca distinctia saluta devotamentul lui Botanoiu in sectorul agricol, care se traduce printr-un titlu de doctor in stiinte agricole si, mai ales, printr-o lunga cariera in serviciul acestui domeniu, in diferite posturi, atat in sectorul public, cat si privat. De asemenea, potrivit diplomatului, decoratia recunoaste si angajamentul lui Botanoiu pentru cooperarea agricola franco-romana.

 

Michele Ramis i-a spus lui Botanoiu ca este un exemplu de stabilitate institutionala. Ea a mentionat ca, in cadrul actualului guvern, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si-a confirmat interesul pentru a continua cooperarea tehnica cu Franta pe subiecte de interes comun, in special in perspectiva negocierilor privitoare la viitoarea Politica Agricola Comuna.

 

La randul sau, Botanoiu a precizat ca aceasta distinctie nu ii apartine doar lui, ci tuturor celor care l-au ajutat de-a lungul timpului, celor care l-au indrumat.

 

"Este important faptul ca am reusit sa fac aceste studii in Franta, pe mine m-au maturizat, m-au ghidat in ceea ce inseamna o politica agricola corecta, integrata. (...) Trebuie sa avem un parteneriat corect, un parteneriat de succes intre cele doua state, intre agricultura celor doua state, pentru ca atat agricultorii romani, cat si cei francezi au nevoie de sustinere puternica, de instrumente clare, de surse de finantare, au nevoie de piata de desfacere, au nevoie sa ramana in permanenta impreuna, motiv pentru care niciodata nu o sa renunt la a ma bate pentru interesele agricultorilor romani. (...) Consider ca aceasta decoratie apartine sectorului agricol romanesc", a declarat secretarul de stat.Poti fi interesat si de