O companie a conceput un nutret pentru vaci care ajuta in lupta cu incalzirea globala

O companie a conceput un nutret pentru vaci care ajuta in lupta cu incalzirea globala


O companie din Elvetia a dezvoltat un nutret ce reduce cantitatea de gaze cu efect de sera emanate in atmosfera de fermele de vaci ajutand astfel in lupta cu incalzirea globala, relateaza miercuri Reuters.

O singura vaca produce anual echivalentul a circa trei tone de dioxid de carbon (CO2), sustine Agolin, societate cu sediul in orasul elvetian Biere, in apropiere de Lausanne.

 

Cofondatorul si directorul general al companiei, Kurt Schaller, a declarat pentru Reuters ca nutretul specializat poate contribui la reducerea emisiilor cu 10%.

 

''Vindem amestec pentru circa un milion de vaci pe an... In Uniunea Europeana sunt 25-28 de milioane de vaci, asadar este un procent important'', a spus el.

 

''Acesta reprezinta astazi o reducere de 300.000 de tone de CO2'', a adaugat managerul.

 

Potrivit Organizatiei Natiunilor Unite, sectorul zootehnic este raspunzator de pana la 18% din gazele cu efect de sera care contribuie la incalzirea globala.

 

Aproape un sfert din aceasta cantitate provine de la flatulenta bovinelor.

 

''Eructatiile vacilor constituie aproximativ... 4% dintre (toate) emisiile de gaze cu efect de sera'', a declarat Anne Mottet, responsabil cu politica de crestere a animalelor in cadrul Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), citata de Reuters.

 

Agolin a precizat ca testele efectuate au demonstrat ca produsele companiei sale ajuta de asemenea la cresterea productiei de lapte si la eficientizarea procesului de hranire, beneficii usor de cuantificat de catre fermieri.

 

''Un fermier nu primeste niciun cent daca isi reduce productia de metan'', a spus Beatrice Zweifel care ocupa functia de director tehnic in cadrul companiei. ''Insa acest lucru incepe sa se schimbe putin, spre exemplu in California, unde fermierii trebuie sa-si reduca productia de metan cu 40%'', a adaugat ea.Poti fi interesat si de