Norvegia: Exporturile de fructe de mare au atins anul trecut nivelul record

Norvegia: Exporturile de fructe de mare au atins anul trecut nivelul record


Norvegia a exportat anul trecut 2,6 milioane de tone de fructe de mare, in valoare de 94,5 miliarde de coroane norvegiene (11,73 miliarde de dolari), un nivel record, a anuntat Consiliul norvegian, transmit Reuters si Xinhua.

fructe de mare norvegiaNorvegia a exportat anul trecut 2,6 milioane de tone de fructe de mare, in valoare de 94,5 miliarde de coroane norvegiene (11,73 miliarde de dolari), un nivel record, a anuntat Consiliul norvegian, transmit Reuters si Xinhua.


Datele reprezinta o crestere de 3% a valorii exporturilor, sau trei miliarde de coroane norvegiene, si un avans de 7% al volumului, fata de nivelul record din 2016. Cele mai semnificative cresteri ale exporturilor s-au inregistrat pe pietele din Asia si SUA, in timp ce livrarile catre UE s-au mentinut la nivelul din 2016.

Cea mai importanta specie pentru exporturile norvegiene de fructe de mare este somonul, cu peste 68% din valoarea totala a exporturilor si 38% din volum. Norvegia a exportat anul trecut peste un milion de tone de somon, in valoare de 64,7 miliarde de coroane, un avans de 3% fata de 2016.

Cele mai mari piete pentru exporturile norvegiene de fructe de mare au fost anul trecut Polonia, Danemarca, Franta si SUA.

In 2017, Norvegia a exportat 1,6 milioane de tone de fructe de mare in UE (in valoare de 61 miliarde de coroane), 539.000 de tone de fructe de mare in Asia (in valoare de 18,7 miliarde de coroane).Poti fi interesat si de