Noi cazuri de gripa aviara in Bulgaria, aproape de Romania

Noi cazuri de gripa aviara in Bulgaria, aproape de Romania


Bulgaria a raportat noi cazuri de pasari infectate cu virusul H5N8, la o ferma din nord-estul districtului Dobric, in apropiere de granita cu Romania, a anuntat luni Agentia pentru siguranta alimentara, transmite Reuters.

Virusul, identificat la o ferma din orasul General Toshevo, va determina sacrificarea a 140.000 de pasari, a precizat Agentia pentru siguranta alimentara.

Institutia a anuntat infiintarea unei zone de protectie de trei kilometri si a unei zone de observatie de aproximativ 10 kilometri, in jurul fermei. De asemenea, nu mai pot fi comercializate pasarile si ouale care provin de la ferma afectata.

Patru cazuri de gripa aviara au fost raportate in Bulgaria din octombrie. In urma epidemiei, Arabia Saudita a anuntat interzicerea temporara a importurilor de pasari vii, oua si pui din aceasta tara.

Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor (OIE) a solicitat recent celor 180 de state membre, printre care se numara si Romania, sa sporeasca masurile de biosecuritate la ferme, piete si in comertul cu pasari, pentru a limita raspandirea gripei aviare.Poti fi interesat si de