Ministerul Agriculturii si Carrefour organizeaza targul „Bunatati de soi din Romania”

Ministerul Agriculturii si Carrefour organizeaza targul „Bunatati de soi din Romania”


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in parteneriat cu Carrefour Romania, va organiza la Iasi, in perioada 18-20 august 2023, Targul de produse romanesti 'Bunatati de soi din Romania'.

Potrivit unui comunicat al MADR, evenimentul face parte din campania de promovare a produselor agroalimentare romanesti si de crestere a accesului romanilor la alimente de calitate obtinute pe plan local, sub sloganul 'Cumpara romaneste!'.

 

Cei prezenti la targ vor avea ocazia sa-si procure preparate dintr-o gama variata de peste 40 de produse din judetele: Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava sau Vaslui, atestate de MADR ca produse traditionale. Oferta operatorilor economici care obtin aceste produse bazate pe retete transmise din generatie in generatie este diversificata din categorii precum: carne si lapte, oua, peste, legume si fructe, produse de patiserie, miere si produse apicole, vin si bauturi spirtoase. De asemenea, la targ se vor gasi fructe si legume uscate, ceaiuri, produse apicole si produse lactate care au dobandit mentiunea 'produs montan'.

 

'Imi doresc cat mai multe astfel de evenimente de promovare a produselor autohtone si de asemenea imi doresc ca produsele fermierilor nostri sa se regaseasca din ce in ce mai des si in numar cat mai mare pe rafturile magazinelor din intreaga tara. Am incredere ca parteneriatul pe care Carrefour il are cu Ministerul Agriculturii prin intermediul Casei Unirea se va dezvolta si mai mult in perioada urmatoare, astfel incat sa beneficiem cu totii de roadele muncii fermierilor, pe care ii respect, ii sustin si ii asigur de tot sprijinul. Pentru noi toti, 'Cumpara romaneste' trebuie sa devina o rutina zilnica, deoarece in acest fel ii sustinem pe acesti oameni si le aratam respectul pentru munca si dragostea lor pentru Romania!', a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

 

Targul va avea loc in incinta centrului comercial Era Shopping Park Iasi, intre orele 10:00 - 20:00.

 

'Ne unim fortele alaturi de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in organizarea celei de-a doua editii a targului dedicat producatorilor locali, pentru a sublinia contributia semnificativa a fermierilor la dezvoltarea durabila a economiei. Acest eveniment ne ofera sansa de a construi noi punti de colaborare, de a incuraja consumul de produse romanesti si de a consolida legaturile cu comunitatea locala. De-a lungul anilor, am dezvoltat programe unice in retail, precum Crestem Romania Bio, Deschidem Vinul Romanesc, Poftim Branza Romaneasca, cel mai nou proiect, sau brandul Gradina Noastra, sub care se gasesc legume si fructe romanesti provenite de la fermierii asociati in cooperative, cu scopul de a promova produsele autohtone in randul clientilor nostri. Drept dovada, Carrefour beneficiaza in prezent de cel mai amplu portofoliu de producatori locali pe zona de alimente proaspete, cu peste 1.300 de fermieri la nivel national. Vom continua prin diverse actiuni - de la campanii de brand sau promotionale la dezvoltarea unui ecosistem complet de parteneri - sa contribuim la dezvoltarea si promovarea sectorului agricol din Romania', a declarat Narcis Horhoianu, CMO Carrefour Romania.

 

Vizitatorii vor gasi in cadrul targului 'Cascavalul de Saveni'din arealul geografic al judetului Botosani, care din anul 2021 a dobandit protectia europeana Indicatie Geografica Protejata - IGP.

 

De la targ, cumparatorii vor putea degusta si alege vinuri albe, rosii, roze, vinuri linistite si spumante, cu Indicatie Geografica sub marca 'Cotnari', parte din regiunea viticola a Podisului Moldovei. Vinurile din podgoria Cotnari sunt vinuri de calitate superioara cu denumire de origine controlata (DOC).

 

Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Iasi va fi prezenta la eveniment cu mai multe sortimente de vin, precizeaza MADR.



Poti fi interesat si de