Mestesugari de Gusturi a obtinut atestarea a sase produse traditionale

Mestesugari de Gusturi a obtinut atestarea a sase produse traditionale


Producatorul bucurestean Mestesugari de Gusturi a reusit sa obtina, din partea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, atestarea a nu mai putin de sase produse traditionale.

Produsele traditionale sunt obtinute din carne de porc: caltabos taranesc mestesugari de gusturi, toba taraneasca mestesugari de gusturi, drob de casa mestesugari de gusturi, carnati macelaresti mestesugari de gusturi, carnati taranesti mestesugari de gusturi, lebar taranesc mestesugari de gusturi.

 

Carnatii macelaresti Mestesugari de Gusturi sunt un preparat din carne specific sezonului rece, nelipsiti de pe mesele de sarbatori in special cu ocazia Craciunului si a Anului Nou. Acestia se obtin din spata de porc cu grasime si slanina tare, iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasa, usturoi, piper negru, boia de ardei dulce. Traditia fabricarii carnatilor este mostenita de la breslasii bucuresteni de acum 200 ani si pastrata pana in prezent.

 

Caltabosul taranesc Mestesugari de Gusturi este un preparat din carne de porc, maruntaie de porc si orez, specific sezonului rece. Secretul pentru un gust deosebit al produsului este dat de alegerea condimentelor si de echilibrul dintre organele de porc si grasimea folosita la acest preparat si afumarea corespunzatoare. Produsul traditional caltabos se consuma ca aperitiv, in special de sarbatorile de Craciun. Traditia fabricarii este mostenita de la hangii bucuresteni, cu o vechime in zona de peste 50 ani, fiind transmis de la o generatie la alta.

 F30B6058_1

Carnatii taranesti Mestesugari de Gusturi se obtin din spata de porc cu grasime si slanina tare, provenite de la porci crescuti in ferme cu renume, iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasa, usturoi, piper negru, boia de ardei iute. Secretul carnatilor taranesti mestesugari de gusturi consta in calitatea si prospetimea carnii si a faptului ca este taiata la barda, a ingredientelor de calitate, in proportii corecte si uscarea/afumarea lor corespunzatoare.

 

Drobul de casa Mestesugari de Gusturi se obtine din ficat de porc (70%), carne porc si prapure porc iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasa, piper negru , verdeturi, oua crude si fierte.

 

Drobul de casa Mestesugari de Gusturi este un preparat din carne specific sarbatorilor pascale, nelipsit de pe masa de Paste. Secretul drobului de casa mestesugari de gusturi il reprezinta compozitia specifica, in care se regaseste in proportie de peste 70% ficat de porc si verdeturi in proportii corecte, prapur si coacere/afumare corespunzatoare.

 

Lebarul taranesc Mestesugari de Gusturi este un preparat din ficat de porc si carne de porc, specific sezonului rece. Secretul pentru un gust deosebit a produsului lebar taranesc mestesugari de gusturi este dat de materia prima, de condimentele folosite, precum si durata de fierbere a acestora.

 IMGL8500

Toba taraneasca Mestesugari de Gusturi este un preparat traditional obtinut din rasoale si organe de porc. Secretul gustului consta in maiestria utilizarii condimentelor in amestec cu organe si carnea de porc care aminteste de aroma produsului traditional de odinioara.

 

Mestesugari de Gusturi are in total 10 produse traditionale atestate.



Poti fi interesat si de