Mega Image a preluat reteaua de supermarketuri Adivin’95

Mega Image a preluat reteaua de supermarketuri Adivin’95


Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Mega Image a preluat trei magazine ce apartin companiei Adivin’95 din Constanta.

Mega Image, parte a Grupului Ahold Delhaize, activeaza in Romania, in cea mai mare parte, in sectorul comertului cu amanuntul de bunuri de consum curent. Din magazinele Mega Image, fizice sau online, pot fi achizitionate atat produse de marca, cat si produse de marca proprie.

 

Cele trei magazine preluate de Mega Image de la Adivin ’95 sunt situate in Constanta si si-au desfasurat activitatea sub denumirea de „Supermarketul familiei tale”.

 

Analiza Consiliului Concurentei a condus la concluzia ca aceasta operatiune nu pune problema unei afectari semnificative a concurentei, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante sau pe segmente ale acestora.

 

Anterior, Consiliul Concurentei a autorizat cu conditii mai multe tranzactii pe piata de retail alimentar dupa ce a analizat efectele pe care aceste tranzactii le pot avea pe piata. De exemplu, in cazul tranzactiei prin care Mega Image urma sa preia 20 de magazine Angst, Autoritatea de Concurenta a constatat ca in unele zone din Bucuresti s-ar fi consolidat  pozitia pe piata a Mega Image, cu efectul reducerii posibilitatilor de alegere ale consumatorilor. In urma interventiei Consiliului Concurentei, Mega Image a renuntat la achizitionarea magazinului Angst Perla, s-a angajat sa cesioneze magazinele Angst Amzei si Angst Academiei si sa nu se implice in activitatile cesionate decat dupa trecerea unei perioade semnificative de 10 ani.

 Poti fi interesat si de